Gå til sidens hovedinnhold

Ylva, skaperverket og bestefar: – Bekymret for Ylvas fremtid

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ylva er 4 år. Hun er en glad, nysgjerrig og aktiv fireåring. Hun elsker å gå i barnehage. Hun er glad i å gå tur i skog og mark og hennes store idoler er storesøster og storebror. Når bestemor og bestefar kommer på besøk danser hun av glede. Kanskje mest for bestemor som alltid leker med henne.

Skaperverket tenker hun vel ikke på, men hun vet å glede seg over alt som naturen har å gi og er nysgjerrig på det meste. Hun tenker heller ikke på at vi er i ferd med å ødelegge den vakre planeten vår ved vårt overforbruk. Hun har dette til felles med våre politikere som heller ikke tenker på skaperverket, til tross for at grunnlovens paragraf 112 sier at «Enhver har rett til et miljø og en natur der produksjonsevne og mangfold bevares. Naturens ressurser skal disponeres ut fra en langsiktig og allsidig betraktning som ivaretar denne rett også for etterslekten.»

Bestefar bekymrer seg for Ylvas framtid. Hva kan bestefar bidra med? Jo, han kan jo bestemme seg for å støtte det politiske partiet som har det mest troverdige programmet for oppbremsing av den globale oppvarmingen.

Godt valg!

Kommentarer til denne saken