(Drammens Tidende)

DRAMMENSREGIONEN: Den siste tida har snøen dalt jevnt og trutt over hele Sør-Norge, med påfølgende trafikkulykker, fastkjørte lastebiler og parkeringstrøbbel.

Mildværet kommer nok etterhvert, men foreløpig må vi belage oss på enda mer snø.

– Det vil komme flere omganger med snøvær de neste dagene, men det vil være opphold mellom disse. Det er ingen store mengder som kommer om gangen, men totalt sett fra nå og til og med helga kan det komme opp mot 20 til 30 centimeter snø, forteller vakthavende statsmeteorolog, Hanne Beate Skattør i Meteorologisk Institutt til Drammens Tidende.

Hun forteller at det i morgen kommer en front som først og fremst treffer Vestlandet, men at det vil bli en fem-seks centimeter snø på Østlandet.

– Så blir det opphold mot kvelden, før det kommer en ny runde på torsdag. Det ser ut til at det kan komme enda mer på fredag, før en ny omgang med snø på lørdag. Og det er lørdagen det ser ut til å bli mest nedbør, sier Skattør.

 

– Vanskeligere kjøreforhold

Som vanlig er det vanskelig å si med sikkerhet hvordan været blir. Det er nemlig ventet et lite lavtrykk som meteorologene synes er vanskelig å plassere som gjør at det er god variasjon i prognosene.

– Det vil være variert vær, med perioder med opphold og nedbør. Ser vi lenger fram i tid ser det også slik ut neste uke. Mot helga ser det ut til å bli litt varmere temperaturer, så det er mulig at det blir litt våtere snø.

Meteorologisk Institutt sender hver dag ut varsler. De seneste dagene har Drammen og omegn mottatt varsler på vanskelige kjøreforhold i regionen.

– Det vil kunne bli vanskeligere kjøreforhold, men det er litt sånn at det som kommer nå er snøvær man må regne med på vinterstid. Det kan bli vanskelige kjøreforhold som følge av morgendagens snøfall, så vi anbefaler å kjøre etter forholdene. Det skal ikke så mye til før det er glatt på veiene.

 

– Gjør tiltak hele tiden

Ifølge Tone Kleiv, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, er hovedveiene fine, tirsdag kveld.

– Det er stort sett bart og vått. Men det er en del småveier som vi ikke er ferdige med, og her ligger det snø og slaps, forteller Kleiv.

På Vegtrafikksentralen venter de og ser hvor mye snø som kommer framover, men en ting er sikkert: De jobber på spreng.

– Brøytemannskapene er ute og gjør tiltak hele tiden. Det er klart, når det kommer mye snø på en gang kan de ikke rekke overalt umiddelbart, de tar de viktigste veiene først, sier Kleiv.

Det har ikke vært noen alvorlige trafikkulykker i distriktet den siste uka, slik håper man selvfølgelig det fortsetter.

– Det viktigste er at bilene er skodd for været, og at man viser hensyn og kjører etter forholdene. Man må også senke farta.