Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha deg med på å kåre årets brannhelt

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi vet det er mange brannhelter der ute, og nå ønsker vi å få høre om alle de gode historiene, sier Anne Aase Haraldsen i ABBV.

Brannvesenene i Røyken, Hurum, Asker og Bærum slår seg nå sammen til Asker og Bærum brannvesen IKS (ABBV), og i den forbindelse har det nye brannvesenet lyst til å lage en konkurranse.

– Vi vet at det er mange brannhelter der ute, enten man er ung eller voksen. Vi ønsker å få høre historiene om mennesker som har gjort noe brannforebyggende, slik at vi får kåret årets brannhelt, sier Anne Aase Haraldsen i ABBV.

En jury bestående av de tre brannsjefene samt representanter fra Budstikka og Røyken og Hurum Avis vil kåre en person til årets brannhelt 2019 i midten av januar.

Les også

De forsøkte slokke brannen, men måtte gi opp

Håper på suksess

Ifølge Haraldsen er det første gang de gjennomfører en slik konkurranse, og hun sier til RHA at de gjør det fordi det er morsomt å gjøre noe slikt nå som det nye brannvesenet får ansvar for 220 000 innbyggere. Hun ser heller ikke bort fra at dette kan bli videreført om det blir en suksess.

– Den du nominerer har kanskje gjort en ekstraordinær innsats for å forhindre brann? Eller kanskje han eller hun bryr seg litt ekstra om en nabo eller besteforeldre og hjelper til med brannsikkerheten?, sier Haraldsen.

Les også

Brannvesenet vil ha med seg barna for å trygge juletiden

Dag på stasjonen

Hun sier at terskelen for å nominere skal være lav og vil ha med seg flest mulig inntil fristen går ut 6. januar. Nominasjonene kan sendes på Facebooksiden til Asker og Bærum brann og redning IKS.

– Vi vil gjerne vite navn, kommune og en kort beskrivelse av hvorfor du nominerer personen. Den nominerte som vinner får en besøksdag på en av våre brannstasjoner og et universalt gavekort til en verdi av 1 000 kroner, kan Haraldsen friste med.

Den som vinner må godkjenne å stille opp i lokalmediene og på ABBVs Facebook-side.

Kommentarer til denne saken