Over 200 000 nordmenn synger i kor. For mange av disse er de tradisjonelle julekonsertene ett av årets høydepunkter. Blant både korsangere og publikum er det derfor sorg over de mange avlyste julekonsertene.

– For mange korsangere er det noe viktig som mangler når de ikke får sunget julesanger med koret sitt, sier musikksjef Tove Ramlo-Ystad i Norges Korforbund.

Hun har selv måttet avlyse flere julekonserter som følge av korona med koret Cantus som hun dirigerer.

– Vi er veldig glade for at Det Norske Solistkor inviterer til nasjonal korøvelse på nett med kjente og kjære julesanger fredag klokka 19.

Flerstemt i Teglen

Blant sangene som skal synges, er Et barn er født i Betlehem, Det hev ei rose sprunget, Å kom nå med lovsang og Julekveldsvisa. Korsangere som vil være med kan finne notene på www.kor.no/julesanger

– Det blir gøy når korsangere i hele Norge få synge julesanger flerstemt med oss, sier dirigent Grete Pedersen i Det Norske Solistkor.

Hele Norges kor

Det profesjonelle koret ønsker å være hele Norges kor, og er glade for å nå ut på denne måten. Solistkoret vant nettopp den høythengende franske prisen Årets gylne stemmegaffel for albumet Coro & Cries of London med musikk av Luciano Berio.

For publikum som går glipp av sin lokale julekonsert har også solistkoret en god erstatning: For første gang sendes korets julekonsert på nett. Til julekonserten kan du kjøpe billetter her

På direkten

På konserten som sendes direkte fra det nyoppførte kirke- og kulturhuset Teglen i Spikkestad, har de med seg Gjermund Larsen på fele, Stian Carstensen på trekkspill og Sondre Meisfjord på kontrabass.

– Teglen er et nytt, flott bygg som vi tenker vil lage en fin ramme for årets julearrangementer – og så er folkene som jobber her veldig trivelige, sier Pedersen.