Gå til sidens hovedinnhold

Vil du øve med solistkoret – slå på pc-en, og rens stemmebåndet

Artikkelen er over 1 år gammel

Hundrevis av kor har avlyst sine julekonserter nå i desember, men dette koret har funnet løsningen. Sammen med Korforbundet inviterer nå Det Norske Solistkor til nasjonal korøvelse på nett fredag fra lille Spikkestad. Lørdag er det direktesendt konsert.

Over 200 000 nordmenn synger i kor. For mange av disse er de tradisjonelle julekonsertene ett av årets høydepunkter. Blant både korsangere og publikum er det derfor sorg over de mange avlyste julekonsertene.

– For mange korsangere er det noe viktig som mangler når de ikke får sunget julesanger med koret sitt, sier musikksjef Tove Ramlo-Ystad i Norges Korforbund.

Hun har selv måttet avlyse flere julekonserter som følge av korona med koret Cantus som hun dirigerer.

– Vi er veldig glade for at Det Norske Solistkor inviterer til nasjonal korøvelse på nett med kjente og kjære julesanger fredag klokka 19.

Flerstemt i Teglen

Blant sangene som skal synges, er Et barn er født i Betlehem, Det hev ei rose sprunget, Å kom nå med lovsang og Julekveldsvisa. Korsangere som vil være med kan finne notene på www.kor.no/julesanger

– Det blir gøy når korsangere i hele Norge få synge julesanger flerstemt med oss, sier dirigent Grete Pedersen i Det Norske Solistkor.

Hele Norges kor

Det profesjonelle koret ønsker å være hele Norges kor, og er glade for å nå ut på denne måten. Solistkoret vant nettopp den høythengende franske prisen Årets gylne stemmegaffel for albumet Coro & Cries of London med musikk av Luciano Berio.

For publikum som går glipp av sin lokale julekonsert har også solistkoret en god erstatning: For første gang sendes korets julekonsert på nett. Til julekonserten kan du kjøpe billetter her

På direkten

På konserten som sendes direkte fra det nyoppførte kirke- og kulturhuset Teglen i Spikkestad, har de med seg Gjermund Larsen på fele, Stian Carstensen på trekkspill og Sondre Meisfjord på kontrabass.

– Teglen er et nytt, flott bygg som vi tenker vil lage en fin ramme for årets julearrangementer – og så er folkene som jobber her veldig trivelige, sier Pedersen.

Kommentarer til denne saken