Gå til sidens hovedinnhold

Vil blåse liv i alternativ veitrasé på Midtbygda, men er ikke udelt positiv: – Det er svært negativt i mine øyne

Administrasjonen i gamle Røyken rakk aldri gjøre noe med en alternativ veiløsning til nye boligfelt bak Midtbygda skole. Nå ønsker Høyre-politiker at Asker jobber videre med planene.

For abonnenter

Høyres Lars Kristian Wear forteller at gamle Røyken kommune og involverte utbyggere lenge jobbet for en alternativ veiløsning for områdene for å kunne sette i gang ved prosjekten Gleinåsen Nord og Vangsåsen rett ved Midtbygda skole.

Da saken sto stille fikk formannskapet i Røyken den på bordet, og de gjorde et vetak om at administrasjonen skulle legge fram en løsning for vei til disse boligområdene. Denne veien ville også sørget for et alternativ for Gleinåsen Vest, slik at man får ytterligere mer trafikk bort fra de nærmeste veiene til Midtbygda skole.

Les også: Kommunen vil avvente boligfelt for barnefamilier ved Midtbygda: – Å legge fram planforslaget nå vil være uheldig

Siden kommunesammenslåingen har undersøkelsene stoppet opp, og nå ønsker Høyres Lars Kristian Wear at kommunen setter i gang arbeidet med å utrede veiløsningene.

Ikke bare positivt

– Det vil også en bedre trafikksikkerhet for eksisterende boliger, og en bedre tilførselsvei mot Hallenskog og Heggedal, sier Wear.

Han er likevel ikke hundre prosent positiv til de mulige løsningene. Den ene går fra Gleinåsen Nord og ned til Slemmestaveien, mens den andre går fra Vangsåsen og ned til det som blir kalt «Skomakerdumpa».

– En veitrasé vil ta noe dyrkbar mark Det er svært negativt i mine øyne. Hvis man skal ta dyrket mark bør det være i offentlig formål som til skole, sykehus eller gangvei, fortsetter Wear.

– Må få fakta på bordet

Han tenker at man må se utbyggingsområdene i en helhet når man først skal bygge ut med flere boliger.

– Det er også et stort behov for å få en bedre tilførselsvei enn den som går over mot Hallenskog i dag, sier Wear.

Les også

Nytt boligfelt i Sætre: - Det har tatt uforholdsmessig lang tid

Per dags dato går trafikken i området enten ned forbi Midtbygda skole når det gjelder en mulig ny utbygging av Gleinåsen Nord og den påbegynte utbyggingen i Gleinåsen Vest. Vangsåsen, som ligger på siden mot Røyken sentrum, har kun Mølleveien å kjøre på. Verken Vangsåsen eller Gleinåsen Nord har fått grønt lys for utbygging.

– I utgangspunktet er jeg positiv til å se på den veiløsningen, men det må utredes, og vi må få fakta på bordet. Det blir viktig å avklare i kommuneplanens arealdel. Det er vanskelig å ta stilling til noe som ikke er utredet.

Kommentarer til denne saken