Det er mye som står på spill for elevenes framtid i år. Skolen kan bedre!

I likhet med snøsmelting og fuglekvitter har venstresidens klagesang om eksamen blitt ett sikkert vårtegn. Nå nærmer det seg slutten av nok et skoleår, der mange elevene aldri har hatt eksamen. Samtidig ønsker venstresiden å fjerne eksamen, eller erstatte den med en mappeinnlevering. Dette er alvorlig.

Mappeinnlevering er en vurderingsform som elevene kan jobbe med hele skoleåret. I realiteten vil denne oppgaven henge over elevene, som en sort regnsky, hver skoledag. Dette er dårlige nyheter for ungdommers psykiske helse.

Problemet fortsetter når oppgaven leveres. Forskning viser at foreldrenes utdanningsnivå i stor grad påvirker elevenes karakterer. Ved å innføre en sluttvurdering man jobber med hele året. Vil karakteren påvirkes av hvor mye hjelp elevene kan få hjemmefra. Jeg mener dette vil gjøre skolen til en sosial ulikhetsmaskin!

Bli med i debatten selv her: Ditt innlegg eller se hva andre mener om ulike temaer her: Debatt

Venstresiden kan ikke fortsette å svikte dagens elever, eksamen må avholdes i år!

Dagens ordning gir elevene en mulighet til å vise hva de faktisk har lært i løpet av skoleåret. Uten trynefaktor og hjelp fra andre. Eksamen er for all del ikke perfekt og dagsformen kan ha mye å si, men er du syk på eksamensdagen? Ja da har du rett til å få utsatt eksamen!

Da jeg gikk ut av videregående var trafikklysmodellen og teams-skolen min realitet. Jeg er en av mange som ikke hadde én eksamen i løpet av de tre årene. Det var kanskje deilig akkurat der og da, men i år skal jeg begynne på høyere utdanning. Lite erfaring med eksamen stresser meg òg veldig mange andre. Vi føler oss rett og slett ikke klare.

Det er mye som står på spill for framtiden vår. Det handler om at alle skal ha like muligheter til å lykkes.

Unge Høyre vet at: Skolen kan bedre!

Tilgjengelighetsprisen – en garanti? Å ha en jobb å gå til påvirker både livskvalitet, helse og mening

Ask (17) møtte kunnskapsministeren: – Dette skal vi finne ut av