Det er tøffe tider for mange. Landet er inne i sin største krise i moderne tid, og vi aner ennå ikke konsekvensene av det viruset som har rammet verden i disse dager.

I løpet av få dager har det blitt satt i verk en rekke strenge tiltak både nasjonalt og lokalt, som krever mye av oss innbyggere. For å komme ut av den krisen som er oppstått, må vi stå sammen og alle må bidra med sitt.

Det er i slike tider vi må vise hva vi står for, enten det handler om det ansvaret hver og en av oss tar med enkle ting som håndhygiene eller overholdelse av karantenebestemmelser, eller om det dreier seg om større oppgaver i samfunnet.

For RHA er situasjonen også utfordrende. Allerede fredag begynte vi med hjemmekontor for alle ansatte. Kontoret på Spikkestad er stengt. Men vi holder avisproduksjonen og journalistikken i full virksomhet. Avisen kommer ut som normalt, og våre journalister jobber på sprengt fra sine hjemmekontor for å produsere interessant og relevant innhold for alle RHAs lesere.

Vi har fått føle at vi har en viktig oppgave i disse koronatider. Informasjon er viktig, og ikke minst lokal informasjon er vesentlig for lokalbefolkningen. Alle som vil være oppdatert på hvordan de skal forholde seg kan følge med på Folkehelseinstituttets hjemmesider eller på Asker kommunes hjemmesider. RHAs lesere kan følge med på våre nettsider, rha.no, hvor vi legger ut en rekke artikler og informasjon om utviklingen i koronasituasjonen.

Vi har fått en del spørsmål om hvorfor vi har noen av artiklene våre bak betalingsmur. Det er brukerbetaling som i stor grad finansierer journalistikken vår, og derfor må vi fortsette å produsere eksklusivt innhold for våre abonnenter, selv om det er en krisesituasjon. Men vi legger ut veldig mye innhold åpnet – ikke minst gjelder det viktig informasjon som bør ut til alle. Vi har også gående en direkterapportering på vår nettutgave som også er åpen for alle.

RHA er sitt samfunnsoppdrag bevisst. Vi skal være en sikker og etterrettelig informasjonskilde, men samtidig må vi sikre vår eksistens, vårt eget inntektsgrunnlag, slik at lokalavisa kan leve videre og være til stede ikke bare i hverdagen, men også når slike kriser oppstår som vi opplever i dag.

Ta vare på hverandre - ta ansvar!

Les flere lederartikler her