Gå til sidens hovedinnhold

Vendela (15) og Linnea (14) fra Hyggen får endelig dra på fotballforbundets talentleir: – Betyr mye for meg å delta her

Etter måneder med egentrening går fotballforbundets talentleir for 14 til 16- åringer av stabelen i Porsgrunn denne uken. Med på den er to jenter fra Hyggen.

Korona-pandemien satte en stopper for all organisert idrettsaktivitet for fotballen, og dermed måtte Vendela Bakke (15) og Linnea Moen Tvenge (14) fra Hyggen vente et par ekstra måneder for å teste seg mot landets beste 14-16-åringer.

Les også: Ungt baskettalent søker vertsfamilie

Denne uken deltar de på fotballforbundets talentleir for dem mellom 14 og 16 år og det arrangeres fra 3. til 7 august i Porsgrunn.

Tett oppfølging

På leiren får jentene tett oppfølging fra forbundet.

– For meg betyr det veldig mye å delta på Equinor talentleir. Det er en stor mulighet til å utvikle meg på områder jeg kanskje ikke har utfordret meg så mye på før. Jeg gleder meg masse til å møte de andre spillerne så vi kan lære av hverandre, sier Linnea Moen Tvenge i en pressemelding.

Hun spiller for Hyggen og deltar på leieren sammen med lagkamerat Vendela Bakke.

– Tøff tid

Leiren skulle blitt arrangert i juni, men ble utsatt som følge av Korona-pandemien. Den er nå tilrettelagt for å følge smittevernreglene. Den samler både J15 og J16-landslaget, samt et «skyggelandslag som er aktuelle for spill J15 og to tropper med spillere fra J14.

Les også

Badeflåte i Filtvet tippet flere ganger i sommer: – Dette er ganske fortvilende

Resultatene senere år viser at norske u-landslag i alle årsklasser klatrer på de internasjonale rankingene. Leder for spiller- og trenerutvikling i NFF, Håkon Grøttland, mener mye av grunnen til dette er langsiktig og målrettet arbeid med talentutvikling.

– De gode resultatene de siste årene inspirerer oss til å fortsette talentarbeidet, og vi er veldig glade for at vi også i år får gjennomført Equinor talentleir. Etter en tøff tid med mye egentrening og lite lagspill for jentene, får de endelig den tette og gode oppfølgningen de fortjener. Disse jentene har en lovende fremtid som fotballspillere, og vi forventer at flere av dem vil prestere på høyt internasjonalt nivå på sikt, sier Grøttland.

Kommentarer til denne saken