Det ble klart etter avsluttende møter mellom gruppelederne og de ulike gruppene i samarbeidspartiene mandag kveld. Tirsdag morgen ble den nye varaordføreren presentert sammen med dem som skal lede de ulike politiske utvalgene i den nye storkommunen.

Nummer to og tre på Høyres liste var Håvard Vestgren fra Røyken og Monica Vee Bratlie fra Hurum. Det var knyttet en viss spenning til hvem av dem som skulle få ordførervervet. Nå er det klart at det er to kvinner som skal lede den nye kommunen politisk.

– Jeg synes det er utrolig hyggelig å få den tilliten. Jeg er stolt og glad for å få lov til å være med på dette laget, sier Vee Bratlie.

Hun synes det var flott at de ulike utvalgslederne kommer fra hele den nye kommunen.

– Nå ser jeg fram til dette, og jeg tror vi kan gjøre en god jobb for hele kommunen, fortsetter Bratli.

Også ordfører Lene Conradi (H) var fornøyd med laget de har stablet på beina.

– Vi er utrolig galde for det laget vi har fått nå. Jeg tror dette er veldig gode personer. Det er mange med lang erfaring og kompetanse. Dette er lagspillere og utvalgsledere som vil bygge team. Det er kjempeviktig at hovedutvalgene blir god team som skal utvikle politikk og bygge en helt ny kommune. Så gir dette kommunen et lederskap den ikke har hatt tidligere når flere kan bruke tid på politikk, og ikke bare en ordfører alene, sier Conradi.

Utvalgsledere

Ellers ble det klart tirsdag morgen at Cecilie Lindgren (H) fra Asker skal lede hovedutvalg for velferd. Nestleder i dette utvalget blir Hans A. Hveem (H) fra Asker.

Hovedutvalg for oppvekst skal ledes av Asker-mannen Oddvar Igland fra Senterpartiet. Han får med seg Susanne Vist (H) fra Røyken som nestleder.

Elisabeth Holter-Schøyen fra Røyken blir leder av hovedutvalget for samfunnstjenester. Hun representerer Venstre, og som nestleder får hun med seg Heidi Sorknes fra Høyre og Hurum.

– Jeg er glad for tilliten. Klima og miljø er noe av det vi kommer til å jobbe med i dette utvalget, og det er jo en av vår tids største utfordringer. I tillegg ligger samferdselsbiten her, og der er det jo en utfordring med kollektivtrafikk fra Asker og sydover. Vi gleder oss til å jobbe sammen for å finne gode løsninger, sier Holter-Schøyen.

Kari Sofie Bjørnsen (H) fra Asker skal lede hovedutvalg for medborgerskap og får med seg Jan Fredrik Bjørkheim (Sp) fra Asker som nestleder.

Les også: «Nye Asker blir sannsynligvis minst like blå som gamle Asker har vært»

Plan og bygg

Håvard Vestgren (H) ble ikke varaordfører, men har påtatt seg en annen stor oppgave i den nye kommunen. Han skal nemlig lede hovedutvalg for plan og bygg, som er en meget omfattende jobb.

Med seg som nestleder få han Marit Meyer fra Asker Venstre.

RHA kommer med mer