(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Tirsdag er det duket for skisprinten i Drammen. Når verdenseliten boltrer seg på Bragernes er det ventet skyet vær og et par minusgrader i sentrum.

– Tirsdagen byr på tiltakende skyer og snøfall utover dagen, og vinden kan blåse opp mot 15 meter per sekund, fortalte Martin Granerød, vakthavende metorolog, til Drammens Tidende i går.

Utover tirsdagen skal det begynne å falle snø over byen og distriktet.

Det starter forsiktig, før det etter hvert går over i et kraftig snøfall.

Kvinne i 20-årene alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt av tog

Ta fram snøskuffa

– Det kommer en god del snø fra i morgen ettermiddag og det vil vare omtrent et døgn fram i tid. Det aller verste vil nok gi seg i løpet av formiddagen onsdag, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Marit Berger.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel, og de advarer om vanskelige kjøreforhold lokalt som følge av snøværet.

Det er da også ventet solide mengder. Foruten å være forberedt på glatte veier, kan du også begynne å forberede ryggen. Du må nemlig fram med snøskuffa.

 

30 centimeter, kanskje enda mer

– Det kan komme ganske bra med snø. I løpet av en 24-timersperiode kan det komme i hvert fall 20 til 30 centimeter, kanskje enda mer også ser det ut som.

Nedbøren fortsetter utover onsdagen, og selv om Yr mandag morgen varsler at dette skal komme som regn, mener instituttet at også dette kan komme som snø.

– Selv om temperaturen bikker null grader, tror jeg fortsatt det kan komme mer snø. Men det er ikke da snakk om de helt store mengdene. Det er fra tirsdag ettermiddag til onsdag formiddag at det kommer mest, sier Berger.