Gå til sidens hovedinnhold

Varsler kraftig vind til helgen: – Venter vindkast på opptil 20 meter i sekundet

Meteorologisk Institutt varsler nye vindkast til helgen.

Høsten har for alvor slått til de siste dagene, og selv om det kom et glimt av sol midt på dagen torsdag har det ellers vært grått med regn.

Onsdag varslet Meteorologisk institutt at det kunne komme kraftige vindkast i løpet av dagen torsdag, og torsdag kom det et nytt varsel om kraftige vindkast fra sørlandskysten og nordover.

Les også: Melder kraftige vindkast: – Enkelte veier kan bli stengt

– Fra natt til lørdag er det ventet vindkast på opptil 20 meter i sekundet fra en nordøstlig retning. Vindkastene avtar lørdag ettermiddag, skrives det i varselet.

Bør sikre løse gjenstander

Ifølge værvarselet for Asker for øvrig vil det blir oppholdsværet utover torsdag og fredag, før regnet kommer tilbake igjen fredag ettermiddag.

Fra natt til lørdag er det meldt kraftige vindkast.

Les også

Så kom været julegrana ikke klarte stå imot

– Løse gjenstander kan blåse av gårde. Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt. Enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid. Strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet. Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen, skrives det i varselet, og man kommer også med råd.

– Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører.

Kommentarer til denne saken