(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for Buskerud onsdag, og grunnen er et nedbørsområde som i løpet av natten feier inn over våre områder.

– Det se ut til å begynne i de tidlige morgentimer i sørlige deler av Buskerud, ser vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen til Drammens Tidende.

I farevarselet er det meldt om kraftige regn- og haglbyger som kan gjøre mye skade der de treffer.

– Bygene blir lokale, lik at enkelte områder slipper unna med mindre nedbør, men der bygene er som mest intense, venter vi rundt 20 millimeter nedbør i løpet av en time. Det tilsvarer 20 liter med vann pr. kvadratmeter, sier Bentsen.

Det tilsvarer at du søler ut 20 literskartonger med melk på kjøkkenbordet ditt.

Med slike nedbørsmengder på så kort tid sier det seg selv at et kan gi utfordringer. Meteorologene varsler fare for overvann, lokale oversvømmelser og jordskred der bygene treffer.

På grunn av den varme luften som lå over oss tirsdag, vil kaldfronten som kommer inn også føre til lyn og torden når luftmassene kolliderer.

– Vi regner med at det blir mest intenst utpå ettermiddagen, før det hele roer seg igjen utpå kvelden, sier Bentsen.

Lavtrykket som kommer inn fra sør fører også med seg lavere temperaturer, men skikkelig høstlig blir det ikke. Etter noen dager med temperaturer et stykke opp på 20-tallet, venter meteorologene at morgendagen vil ligge på rundt 17–18 grader.

I dagene framover må vi forvente et skiftende værbilde, med flere lavtrykk. Det vil ta med seg både regn- og godværsperioder.