(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Et kjapt søk på yr.no viser tydelig at temperaturen skal opp igjen. Etter helgen har tropevarmen blitt avløst av mer normale norske sommertemperaturer ned mot 20 grader, men temperaturfallet blir relativt kortvarig.

Torsdag ettermiddag forventes temperaturer i drammensområdet å stige til 28–29 grader. Det er tett under grensen for tropevarme, som går ved 30 grader.

LES OGSÅ: Drammen og Vestfossen med årets varmeste dag

– Nærmer seg 30

– Vi får et oppsving i temperaturen fra torsdag. Da vil det nærme seg 30-tallet i Drammen. Høytrykket i sør vil styrke seg, og vi får et løft i temperaturen igjen, sier meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt i Oslo.

– Det kan se ut som om torsdagen blir spesielt varm, men temperaturen vil være god også inn mot helgen. Over 25 garder, melder Haga.

LES OGSÅ: – Det er helt fantastisk at det endelig er åpent

Kan bli regn

Fra neste uke forventes en mer ustabil værtype med muligheter for noe regn.

– Det er lenge siden det har regnet, kanskje litt for lenge for enkelte. Men neste uke finnes det en mulighet for at det kan bli ustabilt bygevær. Da vil vi få inn mer ustabil luft, forteller Haga, som også forventer at det ekstremt varme været går mot slutten.

– På de nordlige breddegrader er det unormalt at et høytrykk som vi har hatt varer i mer enn tre-fire uker. Nå har vi hatt varmt og godt vær siden nasjonaldagen, og erfaringen er at slike høytrykk da svekkes, sier Haga.

 

LES OGSÅ: Så mye gir nordmenn i bryllupsgave