Varsler 20 cm snø – og glatte veier

KLAR FOR MER?: For det er bare å stålsette seg.

KLAR FOR MER?: For det er bare å stålsette seg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå skjer det igjen – snø skal falle over snø som har falt. Meteorologisk instiutt varsler 20 centimeter snø på ett døgn – og melder om fare for glatte veier resten av uka.

DEL

(Drammens Tidende) Gaven som fortsetter å gi. Eller en himmelsk forbannelse? Tåler hustaket mitt dette? Hva med hytta? Ryggen. Stakkars ryggen min.

Ja ja, det spiller ingen rolle hvilken holdning du eller jeg har. Vinteren 2018 gjør som den vil, og den har bestemt seg for at det ikke holder med to strøk for å male landskapet hvitt.

Søndag skjer det igjen. Snøen starter lett ut på dagen, og øker i intensitet natt til mandag. Hele 20 centimeter er ventet status når pauseknappen trykkes inn tidlig mandag ettermiddag.

LES OGSÅ: Jeg elsker snø som faller – det er først når den havner på bakken jeg hater den

Ingen smelting i sikte

– Det er et nedbørområde som ligger nord i Europa som har kurs nordover. Og det ser ut til at det etter hvert vil komme inn over Buskerud, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Per Egil Haga.

Vinteren holder grepet på andre måter også. Så vi må nok fortsatt vente litt på våren.

– Det blir minusgrader utover uka, eller nær null grader. Noe særlig snøsmelting blir det ikke, sier Haga.

– Blir det glatt?

Ja, det kan bli glatt. Det er en liten fare for at nedbøren som kommer mandag også kan komme som regn som fryser på bakken.

Ingen sommer i sikte

Et lite lyspunkt i all miseren, hvis du da synes dette fortjener en slik beskrivelse, er at vi har noen bildeskjønne dager i vente – når snøen har gitt seg.

Men selv om været skifter, blir det ikke sommer og så videre.

– Det ser ut til at vi vil få lange perioder med sol. Det er et høytrykk som bygger seg opp over Skandinavia, og allerede tirsdag vil det lette litt. Fra onsdag ventes lettskyet pent vær, sier Haga.

Og det er jo et stort lyspunkt i all den himmelske lykken, hvis du er disponert til å mene at vinteren fortjener en slik beskrivelse, at vi får sol og gnistrende skiføre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken