Ser ingen ende på sommerheten

TIDLIG SESONGSTART: Badesesongen er kommet i gang tidlig i år. Dette bildet er fra 15. mai.

TIDLIG SESONGSTART: Badesesongen er kommet i gang tidlig i år. Dette bildet er fra 15. mai. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Meteorologene varsler temperaturer helt opp mot 30 grader. Det er grunn til å juble for soltilbederne, men heten er ikke problemfri: Skogbrannfaren er allerede stor – nå blir den større.

DEL

(Drammens Tidende) Det virker som et vagt minne, men for bare tre uker siden våknet flere av oss opp til snø da vi skulle heise flagget på 1. mai.

Siden da har vi rukket å makse noen helligdager og inneklemte dager i sola. Noen har testet badevannet allerede. Andre har kunnet nye late dager i hengekøya. Atter andre har forbannet tiden selv – der de sitter på jobb bak nedtrukkede gardiner.

Men faktum er at det har vært eksepsjonelt varmt til mai å være. Og varmere skal det bli.

– Det fortsetter nå med mye bra vær. Det er ventet litt stigende temperaturer utover uka, og det kan nok bli over 25 grader fra morgendagen ut mot helgen. Vi nærmer oss faktisk 30-tallet, sier Eldbjørg Moxnes, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Det er heller ingen ende på sommervarmen, slik det ser ut nå.

– Det ser ut til at det holder seg fint en uke fram tid. Så er det litt usikkert hva som skjer fra neste tirsdag. Om det kommer inn nedbør eller om det fine været fortsetter. Fram til da vil det være høye temperaturer og tørt, sier Moxnes.

Det siste ordet i sitatet er imidlertid noe som ødelegger sommergleden noe. Det er tørt og Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel om gress-, lyng og skogbrannfare. Med været vi har i vente, blir ikke faren noe mindre.

– Den kommer bare til å øke, sier Moxnes.

Saken fortsetter under bildet.

GODE TIDER: For soltilbedere og badere. Og det blir bare varmere.

GODE TIDER: For soltilbedere og badere. Og det blir bare varmere. Foto:

Det er også lagt ned totalforbud mot bålbrenning.

Og hvis du sammenligner mai måned så langt med tidligere utgaver av den skjønne milde, skjønner du at det er varmere enn normalt.

I Drammen ligger vi hittil 2,8 grader over normalen.

– Det er ikke usannsynlig at det blir satt varmerekorder i mai. Hittil har det også bare kommet en tredel av nedbøren som er normalt for mai måned, sier Moxnes.

Artikkeltags