Gå til sidens hovedinnhold

Beklager ulovlig aksjon

Artikkelen er over 5 år gammel

De Grønne ville markere behovet for gang- og sykkelveier og satte ut sykler langs veiene uten å ha søkt om tillatelsen. Nå er de fjernet av veivesenet. - Vi burde ha søkt først, sier Hilde Gunn Sletten.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Røyken og Hurum ønsket å sette fokus på mangelen på gang- og sykkelveier på halvøya, og satte ut grønnmalte sykler på noen av de kritiske veistrekningene sist uke.

- Beklager

- Mange la merke til dem, og støttet aksjonen vår. Nå er de fjernet av Statens vegvesen. Vi skulle ha søkt om tillatelse, og siden det ikke var gjort, ble de fjernet. Vi innser at vi skulle ha søkt om tillatelse, og beklager at vi ikke gjorde det, sier Hilde Gunn Sletten i Røyken MDG i en pressemelding.

En markering

- Når det er sagt, har vi et behov for å markere at vi ikke kan akseptere å leve i kommuner hvor vi ikke kan sykle, sier Sletten videre.

- Vi er utålmodige. Vi ønsker å sykle i en vakker kommune på søndagstur med familien, vi vil gi pendlere et sunt alternativ, vi vil at ungdommer skal kunne sykle på skolen, vi vil ikke forurense mer enn nødvendig, vi ønsker at kommunene våre skal være tilgjengelig – også uten bil, sier hun.

Partiet mener de representerer mange mennesker som ønsker å leve sunnere liv.

- Vi vet at det er fylkeskommunen som må finansiere dette, men fylkeskommunen må også bli kjent med vår utålmodighet. Det er til beste for hele befolkningen om vi får satt fortgang i utbyggingen av gang- og sykkelveier, sier Sletten.

Kommentarer til denne saken