Frastjålet smykker og kontanter av falsk hjemmehjelp

En vkinne i 70-årene ble onsdag kvled frastjålet smykker og et større pengebeløp fra sin leilighet da en dame i 30-årene tok seg inn i leiligheten under påskudd av å være fra kommunen helseavdeling.

En vkinne i 70-årene ble onsdag kvled frastjålet smykker og et større pengebeløp fra sin leilighet da en dame i 30-årene tok seg inn i leiligheten under påskudd av å være fra kommunen helseavdeling. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

En eldre kvinne ble frastjålet 200 000 kroner og noen smykker i forbindelse med at en "falsk hjemmehjelp" tok seg inn i leiligheten hennes onsdag ettermiddag.

DEL

Onsdag ved 17-tida fikk en Spikkestad-kvinne i 70-årene besøk av en dame som presenterte seg som helseprepresentant fra kommunen. Ifølge vakthavende ved Søndre Buskerud politidistrikt hevdet den falske hjemmehjelpen at hun skulle se på helsetilstanden til kvinnen og blant annet sjekke pulsen.

De to kvinnene skal ha snakket sammen i noen minutter før 30-åringen forlot stedet.

Først da den eldre kvinnen skulle gå til ro for natten oppdaget hun tyveriet.

Damen i 30-årene skal ha halvlangt mørkt hår og snakke gebrokkent norsk.

Falsk id

– Kvinnen som fikk besøk sier damen i 30-årene presenterte seg som helsearbeider med et slag legitimasjonskort, sier politioverbetjent Sigrid Lie ved Røyken og Hurum lensmannskontor.

Lie sier videre at den eldre kvinnen ble redd og perpleks over den pågående holdningen til damen som ringte på.

– Damen som ringte på var pågående og gikk rett inn i leiligheten. Vi mistenker at en person til har vært til stedet og søkt gjennom leiligheten mens kvinnen ble oppholdt på kjøkkenet, sier Lie.

Hun tror tyvene har gått systematisk til verks.

– Leiligheten er gjennomgått av tyvene og det er stjålet smykker og penger for om lag 200 000 kroner. Vi er ute på stedet i dag og vil banke på flere dører for å høre om andre har vært utsatt for liknende hendelser, sier hun.

Et varsku

Det er første gang tyver tar seg inn hos folk på denne måten.

– Det er ikke noe nytt at slike hendelser foregår. Mange tenker nok at det skjer ikke meg, men når det skjer blir fornærmede overrasket og overrumplet. Tyvene er pågående og frekke, sier Lie, som tror folk ikke rekker å tenke seg om før uvedkommende er innenfor døra.

– Alle bør tenke gjennom hvordan de kan komme til å reagere når noen ukjente kommer uventet på døra og vil inn. Jeg oppfordrer alle til å tenke gjennom hva man skal gjøre. Si nei takk, og lukk døra straks. Deretter ring politiet eller til kommunen som kan sjekke opp saken, sier hun.

– Når kommunen kommer på besøk er det avklart på forhånd, men vi bebreider ingen for at de lar folk slippe til. Det er fort å bli overrasket, sier hun.

Politiet mener det er proffe tyver som vet hvor de skal lete og hva de skal se etter.

– Dette er proffe kriminelle som reiser rundt og som utnytter muligheten når de får den, advarer hun.

Så langt kjenner ikke politiet til flere liknende saker i distriktet, men Lie utelukker ikke at flere kan ha fått besøk.

Artikkeltags