Her blir innbruddstyven tatt på fersken

Politiet pågrep en huring i 50-årene som kjørte altfor fort med bil med henger på E18 fredag. (Illustrasjonsfoto).

Politiet pågrep en huring i 50-årene som kjørte altfor fort med bil med henger på E18 fredag. (Illustrasjonsfoto). Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Endelig ble en innbruddstyv tatt på Hurum. Det skjedde natt til søndag ved hjelp av helikopter og hundepatrulje.

DEL

Det har vært en rekke innbrudd i hus og hytter på halvøya de siste ukene uten at politiet har maktet å oppklare noen av dem.

Sent lørdag kveld fikk politiet i Søndre Buskerud melding om at det var innbrudd i en hytte på Filtvet. Lovens lange arm bestemte seg tydeligvis for at tyven skulle fakkes denne gangen. De satte inn både hundepatrulje og helikopter i jakten på tyven(e).

Alarm

I følge opplysninger RHA sitter inne med, var det en alarm som meldte fra om innbruddet. Hytteeieren har kamera på hytta og ble varslet om innbruddet via SMS lørdag kveld.

Da politiet dukket opp ved hytta så de en tyv som var i ferd med å bære en TV ut av hytta.

I følge politiet fikk mannen panikk da han så politiet og helikopteret. Han satte sporenstreks fra seg TV-en og løp innover mot skogen. Å unnslippe både hundepatruljen og politihelikopteret viste seg imidlertid å være en umulig oppgave. Hundene sporet opp tyven og da patruljen vare noen få meter bak, ga tyven opp og overga seg til politiet uten særlig dramatikk.

Avhøres

Politiet vet ikke om mannen som ble pågrepet har hatt befatning med noen av de andre innbruddene som har vært i Røyken og Hurum den siste tiden, men han blir avhørt med det første. Mannen er en utenlandsk statsborger i 20-årene.

Artikkeltags