Gå til sidens hovedinnhold

Ny hall for Slemmestadgjengen

Flytter turningen inn i Gamle Åros Fabrikker

Artikkelen er over 6 år gammel

Slemmestad turnforening har i disse dager flyttet inn i et lokale ved Gamle Åros Fabrikker. Og med ny hall, kommer nye mål.

Slemmestad turnforening ble stiftet i 2006, og har siden den tid hatt stor vekst. Gjennom årene har de vært innom flere forskjellige haller, senest hadde de treningene sine i et gammelt høylager ved Elopak. Nå har de flyttet inn i hallen hvor «Industrilakkering AS» tidligere holdt til, ved Gamle Åros Fabrikker. I løpet av ett år skal hele 300 unge turnere innom hallen.

Mange timers arbeid

Da turnforeningen først oppdaget bygget, var det lite som minnet om en turnhall.

– Det var mye som måtte gjøres. Bygget var fult av gamle maskiner og annet skrot. Flere vegger måtte rives, elsystemet måtte fornyes, det måtte males og legges gulv. Og alt dette med et minimalt budsjett, forteller leder for Slemmestad turnforening, Britt Eva Mauseth.

Siden januar har turnforeningen satt i gang en iherdig dugnadsinnsats med foreldre og bekjente. Den siste måneden har mellom to og 20 personer hjulpet til i rundt 4 timer hver eneste dag. I slutten av denne uken skal det tidligere Industrilakkeringbygget være en fullverdig turnhall med dansesal, styrkerom, møterom, kjøkken og toaletter.

Enorm innsats

Det er ingen tvil om at Mauseth har lagt all sin energi og iver i turnhallen, og det står hun ikke alene om.

– Jeg er målløs over engasjementet fra foreldrene. Jeg må også få rose Egil Lunde, som har lagt ned utallige timer siden januar for å få alt på plass, sier hun.

Mauseth forteller at bare mattene på gulvet veier mange hundre kilo, og at flyttingen alene er et kjempeprosjekt.
– Vi har også hatt mange fantastiske sponsorer som har stilt opp med alt fra parkett til speil som skal på veggen i dansesalen. Uten de hadde dette rett og slett ikke gått.
Turnforening har blant annet blitt sponset med 150 kvadratmeter parkett og 600 liter maling.

– Mange ville nok ikke trodd dette var mulig, legger Mauseth til.

– Det er ingen hemmelighet at turn er en dyr sport. Utstyret som kreves er utrolig kostbart, og økonomi er et generelt problem i de fleste foreninger. For ett år siden så framtiden vår mørk ut, forteller Mauseth.

– Den økonomiske situasjonen var vanskelig, og vi visste ikke hvor lenge vi kunne fortsette å trene i høylageret ved Elopak. Men etter mye arbeid og masse nye påmeldinger fikk vi ryddet opp i situasjonen. Nå står vi her med en ny hall, med nye drømmer og en høy moral fra alle involverte. Det er helt fantastisk, fortsetter hun.

En klubb som satser

Slemmestad turnforening har mange dyktige turnere, og hevdet seg godt under kretsmesterskapet i Midtbygdahallen forrige uke. De tok pallplasser i nesten alle klassene, og til helgen sender de en av turnerne deres til NM.

– Turn er en fantastisk idrett som trener hele kroppen, og noe alle barn burde få mulighet til å drive med. Vårt neste mål er en egen hall som er godkjent for konkurranse, men vi tar ett år om gangen, smiler Mauseth.

Kommentarer til denne saken