Gå til sidens hovedinnhold

Turner i hjul

Gymnastikkhjul

Artikkelen er over 5 år gammel

Onsdag er det enten eller for Ruth Kari Krokeide. Da deltar hun i VM for fjerde og siste gang. Klarer hun å kvalifisere seg blir det finale fredag.

Fire ganger har hun deltatt i VM i nisjesporten gymnastikkturn. Hun kan vise til ett sølv og to bronse i en idrettsgren svært få kjenner.

Bare fem klubber i Norge driver aktiv konkurranse i denne turngrenen. Krokeide turner for Rygge IL Turn sammen med 12 andre aktive utøvere, men bruker mye av treningstiden sin i aulaen på Slemmestad eller i ROS Arena.

– Jeg har to hjul stående her i Slemmestad og et på Spikkestad, sier Krokeide som bruker omtrent 22 timer i uka til trening.

Til VM

Det terpes på bevegelser, og holdningen finpusses. Hun har alltid drevet med turn, men som 16 åringen rev hun av en lårmuskel og fikk beskjed om at turnlandinger ikke lenger var aktuelt ofr hennes del. Dermed ble det gymnastikkhjul i stedet.

Mandag reiste hun til Italia for å delta i VM i had konkurranse med land som Tyskland.

– Tyskerne er desidert sterkest i denne grenen. Norge har ikke så mange utøvere, så kampen for å komme med på en av seks plasser er ikke så tøff her. I internasjonal konkurranser derimot er det en tøff kamp om finaleplassene. Rundt 32 utøvere kjemper om seks plasser i finale. Onsdagens kvalifisering har alt å si for om jeg kommer videre, sier hun.

Imponerende

Vi følger henne med blikket i det hun setter i gang og ruller rundt i aulaen. Det er et imponerende show med mye bevegelse og rundkast.

Etter et alvorlig fall for tre år siden bruker hun alltid hjelm når hun trener.

– Jeg har slått meg en del ganger, men etter et fall fra toppen av hjulet fikk jeg et skikkelig slag i hode. Det tok litt tid å trene meg opp igjen, men jeg klarte å kvalifisere meg til forrige VM, sier hun.

Kommentarer til denne saken