Trolig ingen 17. mai-tog eller skolearrangement i Asker

Tirsdag holdt kommunen pressekonferanse om hvordan de ser på årets 17. mai-feiring.

DEL

Årets 17. mai blir trolig annerledes enn den pleier å være, tatt Koronaviruset i betraktning. Forrige uke ble det kjent at Slemmestad skole besluttet å avlyse feiringen og arrangementet ved skolen på grunn av Koronaviruset.

Les også: Avlyser stor 17. mai-fest: – Det er selvsagt svært trist

Tirsdag formiddag holdt Asker kommune pressekonferanse om hvordan de ser for seg at årets 17. mai-feiring skal foregå i kommunen.

Tidligere har Lene Conradi uttalt til RHA at de hadde begynt å snakke om muligheten til å planlegge en alternativ 17. mai. For første gang skulle skoler i Røyken og Hurum få muligheten til å gå rundt Skaugum.

På pressekonferansen tirsdag kom det fram at det trolig verken blir barnetog eller lokale arrangementer ved skoler som følge av situasjonen rundt Koronaviruset.

– Vi ser ikke for oss at 17. mai-tog kan gjennomføres som vanlig hvis ikke det kommer nye nasjonale retningslinjer, sier ordfører Lene Conradi.

Heller ikke de lokale arrangementene ved skolene ser Conradi for seg at kan gjennomføres som normalt.

– Vi må se an hva de nasjonale føringene blir hva gjelder skoleopplegg. Det går an å tenke alternative markeringer ved skolene. Vi oppfordrer lokale komiteer til å være kreative og tenke hvordan de kan gjøre ting annerledes innen smittevernreglene som nå foreligger.

Skal lage film

Hun og nestleder Ivar Granum av 17. mai-komiteen i Asker sier at det fra kommunens side vil lages en film som blant annet skal inneholde kransenedleggelser og andre faste ting man gjør på 17. mai.

Kommunen skal også pynte kulturhuset til fest, og rigge det vanlige 17. mai-opplegget med diverse taler herfra. Også dette filmes og settes sammen med det øvrige innholdet.

– Liv og helse må gå foran her, og vi skal gjøre alt vi kan for å ha en markering som alle vil ha, men mye blir annerledes, sier nestleder Ivar Granum i Askers 17. mai-komité.

Skal snakke med Skaugum

Granum og Conradi sier de også skal ha en dialog med Skaugum og kongefamilien, siden det høyst trolig ikke blir noe av det tradisjonsrike barnetoget rundt her i år.

Conradi sier det er utenkelig slik situasjonen er nå å frakte flere busslast med barn fra lokale skoler til markeringen ved Skaugum.

– Etter påske skal vi ha denne dialogen. Dette er sterke tradisjoner som sitter i ryggmargen vår, og det gjør vondt å tenke på at vi ikke skal feire som vanlig. Kongefamiliens betydning er også stor på en dag som denne. Vi kan likevel ikke stikke hodet i sanden, men heller prøve å gjøre det beste ut av det, sier Conradi.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken