Gå til sidens hovedinnhold

Trine Rein på Privaten: - Hun innfridde alle forventinger

Artikkelen er over 1 år gammel

Da Trine Rein kom tilbake til Hurum etter rundt 25 år fylte hun opp Privaten i Holmsbu. - En veldig bra konsert med flott stemning, var Arild Vikers dom.

For abonnenter

Trine Rein, som startet sangkarrieren som vokalist i bandet Saturn, debuterte som soloartist i 1993 med albumet "Finders, keepers". Det solgte til tre ganger platina og skaffet henne prisen Årets nykommer på Spellemannsprisen samme år. Senere dro hun til fødelandet USA for å livnære seg som artist og bo hos sin far, men kom etter hvert tilbake til Norge.

Fikk publikum med

På Privaten samlet hun fullt hus, og sammen med Lava-gitarist Svein Dag Hauge holdt hun en halvannen times akustisk konsert. Vi fikk høre låter fra hele karrieren, og på flere av de kjente oppfordret hun publikum til å være med, og de lot seg ikke be to ganger.

Hun hadde usedvanlig god kontakt med publikum og holdt en munter dialog med dem hele veien. Ektemannen Lars Monsen slapp heller ikke unna friske anekdoter mellom låtene.

Etter konserten kvitterte et fornøyd publikum med stående applaus, og ekstranummer både krevde og fikk de.

- En fantastisk stemme

Kompisene Arild Viker fra Bødalen og Odd Eide fra Heggedal hadde tatt turen til Holmsbu for å høre på Trine Rein. Begge har fulgt henne på TV, men ingen av dem hadde opplevd henne på konsert før.

- Dette var en veldig fin konsert, den innfridde alle forventningene. Stemningen kunne ikke blitt bedre enn den har vært her i kveld, sa Viker.

- Det var en kjempekonsert med kjempestemning. Hun har en fantastisk stemme, og det var derfor vi dro hit, for å oppleve henne "live", sa Eide.

- Kommer gjerne tilbake

Rein kan huske hun spilte på Café Juno for mange år siden, og det var nok på 1990-tallet på gamle Juno. Selv var hun svært fornøyd etter kveldens konsert på Privaten.

- Dette var et helt unikt og spesielt publikum, og jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å komme tilbake hit igjen. Bare det å få stå og spille ved sjøen om sommeren er spesielt og unikt. Dette har virkelig vært en fornøyelse, sa hun.

Etter konserten kunne de som var interessert få kjøpe både CD-er og vinylplater, og en og annen selfie ble det også.

(Se også stort bildegalleri: https://www.rha.no/kultur/holmsbu/konserter/mange-ville-hore-pa-trine-rein/g/5-70-170958 og video: https://www.rha.no/kultur/holmsbu/konserter/tildels-hoy-allsangfaktor-med-trine-rein/v/5-70-170765

Kommentarer til denne saken