Så langt har tre koronadødsfall blitt bekreftet her i landet, to på sykehus og ett på sykehjem. Alle de tre døde, var eldre.

Det første dødsfallet ble kjent torsdag kveld denne uken da statsminister Erna Solberg (H) opplyste dette på Dagsrevyen.

Det andre dødsfallet kom natt til lørdag og ble kjent lørdag ettermiddag. Dette rammet også en eldre person og skjedde også på Oslo universitetssykehus, som det første. Heller ikke i dette tilfellet er noen detaljer om vedkommende kjent.

På sykehjem i Oslo

Det tredje dødsfallet ble kjent lørdag kveld. Det dreier seg om en beboer på Ellingsrudhjemmet i Oslo. Vedkommende døde tidligere i uken, og Oslo kommune har fått bekreftet at personen var smittet, opplyser Sykehjemsetaten til NTB.

– Det arbeides for å avgrense smitten og ivareta beboere, pårørende og medarbeidere, opplyser etaten.

På samme avdeling er to andre beboere lørdag bekreftet smittet. Det er i tillegg tatt prøver av fem andre beboere på avdelingen som det ventes svar på.

157 nye smittede

Antall bekreftet virussmittede i Norge har det siste døgnet steget med 157. Dermed er 907 personer i Norge bekreftet smittet av koronaviruset, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

VGs oversikt viste lørdag 1.074 smittede.

FHIs dagsrapport omfatter alle nye tilfeller meldt fram til midnatt dagen før. Gjennomsnittsalderen for tilfellene er 46 år. Om lag to tredeler av de smittede er menn.

Aldersgruppen som har flest smittetilfeller, er de mellom 50 og 59 år – tallet her er 275 smittede. Sju av tilfellene gjelder barn under 9 år, mens kun ni av tilfellene gjelder eldre over 80 år.

Flest fra Østerrike

223 personer har blitt smittet i Norge, mens 646 har blitt smittet i utlandet, og da for det meste Østerrike (459 tilfeller) og Italia (138 tilfeller).

Viken er det fylket som er hardest rammet av viruset, og her er det 231 bekreftede smittetilfeller. Like bak ligger Oslo med 222 tilfeller, og et stykke under ligger Rogaland med 119 tilfeller.

Det fylket med færrest tilfeller er Nordland, som foreløpig kun har åtte tilfeller.

(©NTB)