(Drammens Tidende)

LIER: Politiet iverksatte mandag kveld leteaksjon med patrulje og politihelikopter etter at en eldre kvinne ble meldt savnet fra Lierskogen. Det er familien som meldte henne savnet.

Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske redningshunder deltar også i søket etter kvinnen.

– Politiet fikk melding om at hun var savnet cirka klokka 20.30 mandag kveld. En patrulje dro til kvinnens adresse litt før klokka 21, og politiet har etter hvert satt inn flere ressurser, sier operasjonsleder Truls Fjeld til Drammens Tidende.

Ble sist sett søndag kveld

Den 79 år gamle kvinnen er 178 centimeter høy, har hvitt hår og er trolig iført en rød allværsjakke. Den siste kjente observasjonen av vedkommende ble gjort klokken 17 søndag kveld.

Politiet har oppfordret beboere på Lierskogen til å sjekke egen eiendom.

Tirsdag morgen pågår letingen etter den savnede kvinnen fortsatt.

– Vi holder på å lete. Hun er ikke funnet ennå, dessverre, uttalte Fjeld til Drammens Tidende da.

Trapper opp leteaksjonen

Kvinnen ble meldt savnet fra sin egen bolig. Tirsdag morgen klokken 08.40 trappes leteaksjonen opp ytterligere.

– Vi fortsetter med full styrke, og øker nå i antall letemannskaper. Akkurat nå er det nye folk på vei ut, så vi driver og skaffer oss en oversikt over hvor mange som kan stille. Vi vurderer også å kalle inn sivilforsvaret, sier Øystein Eikedalen, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

Redningshunder og politihunder brukes aktivt i søket. Saken vil også bli etterforsket.

– Mistenker dere at hun er utsatt for en kriminell handling?

– Nei, vi gjør egentlig ikke det. Det er for å utelukke, og det er bedre å være på den sikre siden. Derfor vil denne saken bli sett på med etterforskningsøyne, sier Eikedalen.

Har gjennomsøkt kvinnens bolig

Det er kvinnens bolig som er utgangspunkt for søket, og denne danner utgangspunktet for radiusen i leteaksjonens såkalte «sykkelhjulmodell».

– Det siste kjente observasjonsstedet er da midten av hjulet. Derfra er det naturlige ledelinjer i terrenget. Vi kommer til å finkjemme området som er det store sykkelhjulet, sier Eikedalen.

Han utelukker heller ikke en ny gjennomgang av kvinnens bolig.

– Boligen er godt gjennomsøkt allerede, men vi kommer til et punkt der vi gjerne gjør dette enda en gang for å være helt sikre. Så vil det bli vurdert, etter hvert som tida går, hvor langt ut vi vil søke.