Gå til sidens hovedinnhold

Trailere på ville veier og feilmerking

Artikkelen er over 2 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser stadig innlegg angående trailere som forviller seg over den trange broen ved Frøtvedtveien/Hurumveien. Det alle etterlyser er løsning på hvordan veimyndigheter skal forhindre at store trailere forviller seg inn på broa.

Det som ingen bemerker er at problemet/ løsningen ligger hos kartverket som må sørge for bedre oppdatert GPS kart på veien inn til næringsparken.

Trailere kjører seg stadig fast: - Skiltingen hjelper jo ikke 

Misvisende skilt

Tenk deg en trailer med en utenlandsk ukjent sjåfør som skal til næringsparken og som eneste preferanse til hvor han skal kjøre er GPS. GPSen leder han til broa og forteller at han skal over den. Det er mange rare veier rundt om i Europa, så ikke så merkelig å tro at han skal kjøre der. 

Skiltet er noe misvisende, forbudskiltet oppheves av underskilt og dermed er det lov for lastebilen å krysse broen.

MDG-politiker: - Det må da gå an å hindre trailerne i å kjøre Follestadveien 

Fare for liv

Det er mange veier her i området som ikke kommer riktig frem på GPS, noe som skaper problemer for mange andre som skal finne riktig vei til en adresse. F.eks veien til Årosfjellet kommer feil på GPS.

Hverken ambulanse eller andre finner veien hit med hjelp av GPS. Ved akutt situasjon vil dette være kritisk og kanskje liv kan være i fare. 

Det er ikke en enkel løsning på problemet, men det er flere instanser som må på banen her. Nye veinavn og bedre skilting vil kanskje være en liten løsning, men oppdatert GPS kart vil være det beste slik jeg ser det. Her må både kartverk, kommune, VIVA og veivesen inn for å finne tiltak.

Follestadveien er åpen for ferdsel igjen 

Kommentarer til denne saken