Tok oppfordringen på strak arm og lagde teppe til de døde

Ni sykyndige damer og gode støttespillere sørget for at døende beboere ved Bråset får et vakkert teppe rundt seg på sin siste reise.

DEL

Leder for lindrende avdeling ved Bråset bo og behandlingshjem henvendte seg i høst til Røyken Husflidlag, for å høre om quilitegruppen hadde tid og anledning til å lage et nytt Mors-teppe til avdelingen.

Damene tok utfordringen på strak arm, og nylig ble det flotte teppet overrakt lindrende avdeling på Bråset.

Mors betyr døden på latin, og Bråset trengte et morsteppe til å flytte på døde, forklarer Torild Borchgrevink Sørensen. Hun er en av damene som har bidratt med syingen.

Les: 35 år med smell fra Åge: – Selger for flere hundre tusen kroner

Gode støttespillere

På forhånd var det samlet inn midler til tekstiler, og Husflidslaget stilte med gratis søm.

Under prosessen kom flere på banen og ga støtte til arbeidet. Disse var Røyken kommune ved Kulturkontoret, Raukvin Rotary klubb, Røyken Sanitetsforening og Slemmestad Sanitetsforening.

Ni damer

– Det har gått med mange timer til forberedelser og sying for de ni sykyndige damene som har deltatt i arbeidet, før teppet tilslutt ble sendt bort til profesjonell quilting, forteller Sørensen. Sammen med leder i Quiltegruppen, Kari Lise Jensen, har Sørensen samlet sammen pengene til teppeprosjektet.

Quilteringen er en gruppe i Røyken Husflidslag, som møtes en gang i måneden på Husflidhuset. Gruppen syr duker, puter, tepper og diverse småting.

De ni som har bidratt til morsteppet er Gudny Waler, Kari Hassel, Kristin Røed, Wenche Kristensen, Olaug Anne Sofie Sola, Jenny Hauge, Olaug Aarthun, Torill Borchgrevink Sørensen og Kari Lise Jensen.

Gruppen har også laget et teppe som kan benyttes av alle Bråset sine avdelinger, samt to nydelige små duker til nattbordet.


Artikkeltags