- Det har vært tidenes hyttesommer med fullt belegg på utleiehyttene, forteller Kyrre Hurum (innfelt) i Oslofjordens Friluftsråd. Var du en av dem som ikke fikk plass, så finnes det fortsatt noen plasser ledig to uker etter skolestart.
Oslofjordens Friluftsråd

Tidenes hyttesommer i Asker: - Det viktigste er at det er hytter tilgjengelig for alle

Allerede før koronatiden så vi på innbookingen at dette ville bli tidenes hyttesommer i Asker, sier Kyrre Hurum i Oslofjordens friluftsråd. Alle de seks hyttene med til sammen 59 sengeplasser har hatt rundt 100 prosent belegg i juli. To uker etter skolestart kan du imidlertid fortsatt finne ledige plasser for en sensommerlig hyttetur.
Av
Publisert

- Vi har hatt tidenes hyttesommer på utleiehyttene, samtidig har vi hatt mye ekstraarbeid med innkjøp og utkjøring av smittevernutstyr og antibac. Vi er en nonprofit organisasjon. Det koster også mye å vedlikeholde og føre tilsyn med hyttene. Dersom det blir overskudd, pløyes det tilbake til driften av hyttene og til nye hytter og nye prosjekter, sier Hurum.

- Det viktigste er at det er hytter tilgjengelig for alle, og at de får muligheten til å nyte noen dager på en av hyttene i Oslofjorden, sier Hurum. I år har det vært mange på norgesferie og mange hyggelige tilbakemeldinger, sier Hurum. Kystledhyttene koster fra 200 kroner døgnet per person å leie.

Her er Asker-hyttene som du kan leie:

Langåra - "Butikken" (bilde øverst)

Leiepris 3700,-

20 sengeplasser.

Kystledhytten «Butikken» ligger på Nordre Langåra utenfor Brønnøya i Asker kommune. Tidligere var øya full av telt fra folk som oppholdt seg her om sommeren. I dag er det kun den gamle butikken ved Middagsbukta som er igjen av ferieminnene, men fortsatt er øya et sted som frister besøkende i sommerhalvåret.

Båthuset - Røyken

Leiepris ifølge avtale

20 sengeplasser

- Det er madrasser på Hemsen så det går også an å presse inn en skoleklasse på tur, sier Hurum. Maks leietid er tre dager og leie må avtales med oss spesielt. Det går ikke an å booke dette stedet på nett. I koronatiden er 20 personer maks antall.

Fiskerhytta - Sandspollen-

Leieprs 670,-

4 sengeplasser

Fiskerhytta ligger i Sandspollen, en stor nesten lukket bukt – et kjent sted for båtfolket. Friområdet Kinnartangen, med kyststi og godt fiske og badeplasser ligger for dine føtter. Hytta er en enkel ettromshytte uten strøm, men har over 100 år med sjarm.

Ranvikholmen - Tofte

Leiepris 700,-, 4 sengeplasser

Ranvikholmen er en liten øy sør for Hurumlandet. Her finner du en spennende natur, som går fra svaberg til urskog av lind. Ranvikholmen ble kjøpt som friområde av OF allerede i 1936. Hytta ble reist i forbindelse med tømmertransporten til Tofte. I mange år var holmen et sted «alle» teltet, og hytta var bosted for tilsynsmannen.

Bakkeskjær - Holmsbu

Leiepris 800,- 6 sengeplasser.

Det lille stedet Holmsbu på Hurumlandet forvandles om sommeren til et sted der det yrer av liv – mange båtfolk kjenner stedet godt. Her er det restauranter, kunstmuseum og mange minner etter seilskutetiden. Dersom du ønsker en vandretur går kyststien forbi på land. Selve hytta er uisolert og røff, og du ror ut til Bakkeskjær i en robåt. Bakkeskjær ligger 30 meter fra land, men roturen fra havna i Holmsbu er ca. 400 meter. Det ligger svaner og måker på reir på Bakkeskjær, vis hensyn og ikke skrem fuglene av reiret.

Hernestangen - Røyken

- Leiepris 900,-, 5 sengeplasser

Hernestangen er et stort friluftsområde og bygdetun i Indre Drammensfjord. Hernestangen strekker seg ut i fjorden og friområdet henger sammen med den kjente badestranda på Jerdal. Her finnes gamle hus og tun typisk for småbruk, luftige bjørkelunder, gressletter og lang strandlinje. Hytta ligger ved sjøkanten og har sol fra morgen til kveld. Fra hytta fører en trapp ned til vannet. Området er mye brukt, og har scene, gangveier, fiskeplasser, grillplasser og kiosk. Fra Drammen er det ca. 15 km med bil eller sykkel.


Artikkeltags