Gå til sidens hovedinnhold

Tar innspurten på o-sesongen med langløp

Artikkelen er over 1 år gammel

En lang og omfangsrik orienteringssesong nærmer seg slutten, men i Røyken gjenstår to av høydepunktene.

Søndag 3. november inviterer Røyken O-Lag o-løpet Frostsprinten for 32. gang. Og helgen etter arrangerer klubben sitt lokale langløp som har gått hvert år siden 1987, unntatt 2016 da det var 30 cm snø.

Langløp er det for øvrig bare for de sprekeste. Det finnes også kortere løypetilbud.

Frostsprinten går i terrenget nær lysløypa, nord for Spikkestad.

- Vi venter mellom 300 og 400 deltagere, sier løpsleder Morten Johannessen.

Les også: Emil (26) satte ny verdensrekord med "døds" fra 27 (!) meter

- Vi tilbyr kart som er oppdatert i år, og løyper i den fineste delen av terrenget. Hovedfunksjonene i arrangementskomiteen er besatt med erfarne folk, og samlingssted er Spikkestad barneskole.

Det kommer også til å bli en del Røyken-løpere på startlista. Normalt er det Asker Skiklubbs o-gruppe som stiller med fleste deltakere.

Førstkommende søndag, 27. oktober, er for øvrig Røyken O-Lags løpere invitert til mil-løpene i Asker. I den konkurransen er det løypelengder fra en engelsk mil og oppover så langt man måtte ønske.

Les også: Lørdag kan Ole Jacob få bank av egne elever: – Jeg har alt å tape

For øvrig er den lokale serien med natt-o-løp nettopp avsluttet. To av løpene i «Skumringskampen» gikk i Kjekstadmarka i regi av Røyken orienteringslag. De som liker nattløp har fortsatt mange tilbud.

I Asker og Bærum arrangeres slike hver onsdag helt til 11. desember. I Oslo-traktene er det også løp hver helg til midt i desember – for dem som ikke har fått nok av postjakten nå.

Kommentarer til denne saken