Gå til sidens hovedinnhold

Sylvia: – Julestemningen vokste seg over hodene våre, så vakkert var det

Artikkelen er over 1 år gammel

USTR, Unge sangere i Røyken, serverte publikum en julekonsert av ypperste klasse, med en variert og godt repertoar. - Det er fantastisk å se kulturarven og de vakre julesalmene bli brakt videre på denne måten, sier Sylvia Hansen.

Julestemningen var til å ta og føle på denne søndagen, 8. desember, med snø i lufta og nytent julegran utenfor. Inne var det nydelig pyntet med juletre og levende lys, og for å løfte stemningen ytterligere det ble servert gløgg og pepperkaker.

Konserten var godt besøkt og publikum fikk servert en julekonsert av ypperste klasse, med særdeles variert repertoar.

Les også: Førjulskonsert med mål om å hjelpe andre

Mye vakkert på programmet

De talentfulle sangerne startet med julesanger, akkompagnert at Johan Wallace på piano og Marte Nilssen på fløyte, før Amanda Schmidiger Hansen og Thilla Schroeter Skaug sang en nydelig tostemt «Maria Wiegenlied».

Alexander Flåten Sky jazzet så opp stemningen litt med «White Christmas» både med sang og trompet, lekent og lett akkompagnert av Henrik Lauritzen på piano. Halvor Tverdal tolket «Den første julenatt» med en innlevelse og ekthet som virkelig traff publikum.

– Da vi skulle sette sammen repertoaret, var vi enige om at Prøysen måtte være med. Det var vanskelig å velg hvilken, og resultatet ble et lite medley, sier Halvor som sang dem sammen med Thilla.

Iselin Leine er en særdeles stødig vokalist og hun sang Carola’s «Himlen I min famn» på sin egen særegne måte.

Fellesnummeret «Ding Dong Merrily on High» satt som et skudd, både for sangere og pianist, flott arrangert og gjennomført.

Les også: Gledesspredere: Skaper møteplass for alle

Vokste underveis

– Den lille julestemningen vi kjente på da vi kom, hadde nå vokst seg nesten over hodene våre, så vakkert var det, sier Sylvia Hansen.

Det vanket selvfølgelig stående applaus, lovord og takk til musikerne.

Kantor Johan Wallace er drivende dyktig på både piano og orgel, og her fikk han virkelig utfolde seg.

Konserten er som alltid gratis, initiert av ungdommene selv, og i stedet for inngangsbilletter samles det inn kollekt som går til Kirkens Nødhjelp.

Frivillig

– Engasjementet til de unge er rørende, og presten poengterte også det da hun kom fram for å takke for en fin konsert. For oss som er en generasjon eller mer eldre, er det fantastisk å se kulturarven og de vakre julesalmene bli brakt videre på denne måten. Det aller beste er at det viser så tydelig at de liker det. Tekstene kan de så å si utenat, samspillet er upåklagelig. Jeg håper USTR orker et år til, og gjentar dette også neste år. Vi gleder oss allerede, sier Hansen.

USTR består av sju ungdommer fra Røyken og omegn i alderen 16 til 18 år. De fleste går på musikklinjen på St. Hallvard videregående skole i Lier.

Kommentarer til denne saken