(Drammens Tidende)

ASKER: Søndag formiddag kom det inn melding om at en en syklist var kritisk skadet etter en trafikkulykke mellom syklist og bilist på Østre Strandvei, like etter Ramsvikveien på Tofte.

Klokken 12.34 søndag melder Oslopolitiet at syklisten omkom som følge av skadene fra trafikkulykken. Veien er sperret inn mot åstedet, og vil være stengt i lengre tid. Det jobbes med omskilting.

– Det ble gitt livreddende førstehjelp, men syklisten ble dessverre erklært død på stedet. Pårørende er varslet, opplyser operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo-politiet til Budstikka.

Drev akutt helsehjelp

Ulykken skjedde like ved kiosken Brinkligrinda spill & godt. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 10.14 søndag formiddag.

Bilisten er en mann i slutten av 80-årene, opplyser Sandnes i Oslo-politiet. Syklisten, en mann i 50-årene, kom syklende fra Filtvet mot Tofte da han ble påkjørt.

Sandnes opplyser også at nødetatene driver akutt helsehjelp på stedet.

Skyldes trolig brudd på vikeplikten

Drammens Tidendes fotograf på stedet forteller at ulykken har funnet sted like utenfor Brinkligrinda kiosk.

Ifølge fotografen sperres Østre Strandvei i begge retninger, og alle nødetater, deriblant luftambulansen er på stedet.

– Trafikkulykken skyldes trolig brudd på vikeplikten av bilisten. Vi har startet åstedsundersøkelse og veien er sperret inn mot ulykken og vil trolig være stengt en lengre periode, skriver Oslo-politiet like etter klokken 11.00 søndag.