Gå til sidens hovedinnhold

Stopp Svelviksands planer om å ødelegge naturen og rekreasjonsmulighetene

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Svelviksand har i 100 år levd svært godt (30 millioner i driftsresultat i 2020) av sin virksomhet i Sandtaket på Verket. Og hva er egentlig Svelviksands forretningsmodell? Jo, det er å rasere natur og tømme en naturressurs.

Nå har de kommet til at selv med en profittmargin på 30% tjener de ikke penger fort nok. Så for å kunne fjerne Sandtaksryggen enda raskere enn før ønsker de å lage en utskipningshavn i Dramstadbukta, det mest brukte rekreasjonsområdet i denne delen av kommunen. Det snakkes om en flytende utskipningskai på 90 x 30 meter som vil bli helt dominerende i Dramstadbukta.

Som argument for å ødelegge naturen og rekreasjonsmulighetene i det 2 kilometer lange området fra innerst i Dramstadbukta til Svelvikstrømmen vil de «frigjøre dagens utskipningsområde til friluftsformål». Dette utskipningsområdet utgjør i dag maks 200 meter og vil etter min mening ha en begrenset verdi, da det allerede er friområder langs Verket som ikke blir brukt spesielt mye.

Og dette var bare starten! For Svelviksand har nemlig planer om å utvide aktiviteten til å bli en «samarbeidspartner med tanke på foredling av steinmasser fra bygge- og samferdselsprosjekter ved Oslofjorden». Slik jeg forstår det ønsker man altså å skipe inn stein til Verket for å sette i gang steinknuseri. Dette kommer til å gi ulevelige støy- og støvforhold på Verket og Klokkarstua. Vi som bor her vet jo fra før at aktiviteten i Sandtaket foregår til langt på kveld på hverdager, så her er det all grunn til pessimisme. Jeg håper virkelig ikke dette er det enkelte kaller for «utvikling»!

Politikere i Asker og befolkningen på Klokkarstua: Dette må vi stoppe.

Kommentarer til denne saken