- I den situasjonen vi står i nå, er vi glad for at regjeringen anerkjenner hvor viktig fysisk aktivitet er for folkehelsen. Det er bra at treningssentrene fortsatt kan holde åpent. For mange er det avgjørende for å kunne opprettholde fysisk aktivitet i hverdagen. Det er nå viktigere enn noen gang å ha tilrettelagte muligheter for å holde seg aktiv, både for den fysiske og ikke minst den mentale helsen. I SATS jobber vi hardt for at det skal være trygt å trene hos oss, noe det har vært så langt i pandemien, sier Wenche Evertsen, Country Manager i SATS Norge i en pressemelding.

Ja monn om regjeringen tenker på folkehelsen, det har jeg ingen tro på. Den største innendørs arenaen i landet for folkehelsen er bade, -og svømmeanlegg. Over 20 millioner besøk i året har norske bade og svømmeanlegg til sammen. I Asker har man over 500.000 besøk i våre tre flotte anlegg. Av disse kan man ut ifra forskning regne med at halvparten er der på egne vegne for å drive fysisk aktivitet, er ikke det folkehelse?

Svømmeanleggene har besøk fra mennesker i alle aldre, både funksjonshemmede og funksjonsfriske.

Bare på en enkelt fredag kan man gå i Holmen svømmehall og møte et dusin godt voksne mennesker som uten dette tilbudet sannsynligvis hadde vært på omsorgssentre.

Nå bor de fremdeles hjemme fordi de kan bruke lavterskel-tilbud som svømming er. Disse alene utgjør en besparelse for Asker kommune, som sannsynligvis sparer inn hele driften av anleggene våre.

Brukergruppen og de ansatte i bade og svømmeanleggene våre, er dessverre ikke de som skriker mest om penger og tapte inntekter, og er derfor lett å stenge ned. Nå er det på tide at de som sitter med makten tenker på folkehelse.

Med stengte svømmeanlegg er det nok flere enn de per 15. desember 1 141 døde, som tas av dage fordi de ikke får gjort mental og fysisk aktivitet i svømmeanlegget.