(Oblad) AKERSHUS/OSLO: I desember 2012 ble appen RuterBillett lansert. Men nå er det slutt, og fra 29. mai stenges den opprinnelige Ruterappen ned, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Videreutvikling

I stedet blir brukerne ønsket velkommen over i den nye appen som kom i 2021. Der har Ruter valgt å samle både ruteopplysning og billettkjøp.

– Det er gjort et stort stykke arbeid med videreutvikling av appen siden vi lanserte den, sier direktør for Produkt- og tjenesteutvikling, Ellen Marie Rogde i pressemeldingen.

– Vi har fått mange verdifulle innspill fra kundene våre som vi har gått gjennom, og mange ønsker er nå også innarbeidet i ny app. Med den siste versjonen som ble lansert 16.april, ble det også lansert et nytt billettkonsept med fleksible enkeltbilletter.

Mange brukere

Den nye Ruterappen er nå den mest brukte appen, med 850.000 aktive brukere. For kundene som har gyldig billett i gammel app, så vil billetten være synlig der til den går ut. Men nå er det altså ikke lenger mulig å kjøpe ny billett i den gamle appen. Ruter anbefaler derfor at man laster ned den siste versjonen av Ruter-appen og begynner å kjøpe billetter i denne.

Med Ruter-appen kan du planlegge reisen, kjøpe billett og opprette en personlig profil når du reiser med Ruter. Du kan også få rabatt på enkeltbilletter med Reis, se avgangstider i sanntid, lagre stedene du ofte reiser til og fra, filtrere transportmidler, få relevant avviksinformasjon, få tilgjengelighetsinformasjon for enkelte holdeplasser, kjøpe billett til andre telefoner, finne nærmeste ledige Bysykkel og få reiseforslag for sykkel og gange.

Her finner du linker til hvor du kan laste ned den nye appen.