(Drammens Tidende)

OSLO: 31 år gamle Ole-Kristian Bryhn var strålende fornøyd etter å ha satt alle konkurrentene i Mestermøtet i skyting i Oslo på plass torsdag kveld.

Her kjempet han mot alle skytterkongene og dronningene, prinsene og prinsessene de 20 siste år og til slutt kunne brannmannen fra Røyken stå tilbake som vinner.

– Det er stas å få dette trofeet, sa Bryhn og beundret den store krystallvasen, Guri Mellebys minnepokal.

Hun var den første skytterprinsessen og døde av korona, 104 år gammel tidligere i år.

– Hvor høyt setter du denne prisen?

– Selvsagt ikke så høyt som verdenscupseieren og VM-gull i matchskyting, men like bak prinsetittelen min fra Landsskytterstevnet. Her møtte jeg jo både gamle og unge toppskyttere, sier Bryhn, som selv mener han aldersmessig er midt imellom.

– Jeg hadde bare skutt et stevne før denne sesongen og det var hjemme-LS på banen vår, men for all del. Jeg har trent ganske bra, for å holde meg i gang, for målet er fortsatt å bli Skytterkonge.

Han ledet finalen med 248 poeng, to poeng foran Daniel Sørki.

– Jeg er overrasket over at jeg fikk skive én og med to poengs forsprang. Hadde ikke trodd jeg skulle lede så klart, sier Bryhn, som holdt hodet kaldt og skjøt 99 poeng i finalen, mens Sørli hadde 100.

– Det holdt til slutt, sa en lykkelig prisvinner.

Bryhn har vært en av de beste norske skytterne på luftgevær og rifle de siste årene, men har bare en prinsetittel fra Landsskytterstevnet i 2012. Han har også deltatt i to OL-finaler i matchskyting.

Skytternes mester på Årvoll skytebane i Oslo torsdag:

1) Ole Kristian Bryhn, Røyken og Hurum 347, 2) Daniel Sørli, Høland/Bjørkelangen 346, 3) Mette Strandlien, Ringebu og Fåvang 345 (9), 4) Irene Knudsen Bøe, Sandar og Sandefjord 345 (8), 5) Tor Gaute Jøingsli, Lom og Skjåk 344 (8), 6) Odd Arne Brekne, Lyngdal 344 (7).

Det ble skutt etter samme program som under landsskytterstevnet.