Gå til sidens hovedinnhold

SPUVI-løfterne viser seg å være sterkest

Artikkelen er over 2 år gammel

Per Marius Hole og Ove Henning Lorenzen viste seg fra sin sterkeste side og tok to norske rekorder i helga under NM i benkpress uten utstyr.

195 løftere fra hele landet deltok i konkurransen som ble arrangert i Skedsmohallen på Lillestrøm.

– SPUVIs løftere hevdet seg som vanlig godt, og denne gangen kunne både Per Marius Hole i den åpne seniorklassen og Ove Henning Lorenzen i veteranklassen 40–49 år returnere til Spikkestad med vel fortjente gullmedaljer, sier Jorunn Hole i SPUVI-styret.

De satte begge norsk rekord i sine respektive klasser; Per Marius med et løft på 217 kilo, og Ove Henning på 161,5 kilo.

48 åringenOve Henning Lorenzen som kun har trent i SPUVI de siste to årene, mener det ikke er rart det utvikles gode konkurranseløftere i klubben.

- Skal du få anerkjennelse på trening i SPUVI, må du jo minst bli norgesmester, sier han og smiler.

Norges Styrkeløftforbund starter å registrere norske rekorder i utstyrsfri løfting fra 2014.

Per Marius ble også tildelt Styrkeløftforbundets gullklokke for sin solide innsats både i norske og internasjonale mesterskap gjennom mange år.

- Det var morsomt å avslutte sesongen med NM-gull og norsk rekord, sier Per Marius, og legger til at nå skal jeg kose meg med masse god jule-benk, før det blir fullt fokus mot VM i Tsjekkia i 2020..

Flere medaljer

I tillegg til de to topp-plasseringene, fikk SPUVI to sølvmedaljer ved Georg Øksendal i åpen klasse, og veteranløfter Steinar Eimstad – samt tre 4.-plasser ved Benedikte Hoffart Bøhn, Ruth Kari Hole og veteranløfter Børre Storjord.

SPUVIs grunnlegger og leder, Iver Hole, var lagleder under NM.

– Han uttrykker stolthet og glede over at klubben han etablerte for 52 år siden, fortsatt har sterke løftere som hevder seg godt, sier Jorunn.

I mer enn 42 år

I 1967 ble klubben Spikkestad Ungdomsskoles Vektinstitutt (SPUVI) stiftet med Iver Hole i spissen. Nils-Petter Knudsen var klubbens formann i 20 år fra 1995, og er fortsatt en sentral bidragsyter. Hole er nå tilbake som leder. Mange av SPUVIs medlemmer har preget styrkeløftsporten i Norge – både idrettslig og administrativt – på kretsplan, på regionsplan, på forbundsplan og internasjonalt. Klubben har fire ganger vært kåret til Årets klubb.

Dagens beste mannlige løfter er Per Marius Hole som blant annet er nordisk juniormester i styrkeløft og har bronsemedaljer fra jr. VM og senior VM og er europamester i benkpress med utstyr. Hans norske og nordiske rekord i øvelsen er på 345kg.

Dagens beste kvinnelige løfter er Ruth Kari Hole som har en bronse i senior EM og en 6. plass i senior VM i benkpress, med en personlig rekord på 150 kg.

Klubblokalene er nylig pusset opp, utstyrsparken utvidet og modernisert, og stadig flere ungdommer trener i SPUVI.

Kommentarer til denne saken