Gå til sidens hovedinnhold

ROS-turnere på pallen i NM

Artikkelen er over 3 år gammel

Norgesmesterskapet i troppsgymnastikk for junior ble arrangert i Hønefoss Arena i helgen, og turnerne fra IL ROS gjorde en strålende innsats og sørget for bronsemedalje og sitt beste NM-resultat hittil.

Det konkurreres i det som heter nasjonale klasser, og det betyr at det kjempes om seieren i de tre apparatene frittstående, tumbling og trampett hver for seg.

Først måtte turnerne fra IL ROS kvalifisere seg til NM-deltagelse. Det er 40–50 lag i hver klasse, og kun de 15 beste lagene får delta i NM.

Lørdag var IL ROS kvalifisert i frittstående og trampett i kvinneklassen, og kun i trampett i miksklassen på søndag.

LES OGSÅ: To solide seiere og ett tap

Riktig fokus

Lørdagen startet med offisiell trening om morgenen, og allerede da så ROS-trenerne at jentene var klare for å vise seg frem fra sin beste side denne dagen.

- Riktig fokus og god innsats må til for å prestere på dette nivået, og siden troppsgymnastikk er en lagidrett så må det gjelde alle. Vi var blant de siste som skulle konkurrere, så det var veldig spennende å se andre lag vise frem gode øvelser før vi skulle i ilden, sier Jens Lillegrave.

- Det var frittstående først, og den lokale heiagjengen med foreldre, venner og trenere var nok nesten mer nervøse enn gymnastene når det var vår tur. Vår dyktige frittståendetrener Randi Roen har jobbet tett med utøverne i flere år nå, og sammen med hjelpetrener Martine Lillegraven ga hun sine siste instruksjoner før jentene løp inn på gulvet for sin konkurranse, forteller han.

LES OGSÅ: Flott innsats i Tinestafetten

Første gang

De forskjellige momentene i programmet ble flott gjennomført og de var helt synkrone i fremførelsen. En etter en ble de vanskeligste momentene perfekt utført, og konsentrasjonen holdt gjennom hele øvelsen. Heldigvis hadde ikke dommerne funnet noen store feil heller, og dermed holdt det til en flott 3. plass, og første tur opp på pallen i NM for IL ROS.

- Trampettøvelsen ble også godt gjennomført, og her beholdt vi samme plassering som i kvalifiseringen med en 10. plass - nervene under kontroll og pen utførelse sikret oss en fin plassering, forteller han videre.

Søndag var det også trampett, og det var miksklassen som skulle konkurrere. Nesten like bra som på lørdag, men noen fall trakk litt ned, så de endte på en 11. plass.

LES OGSÅ: IL ROS vant thriller-finale

- Kjempeflott

Totalt sett en veldig god helg og et kjempeflott NM for turnerne fra IL R.O.S.

- Nå jobber vi videre mot neste NM som går i Kristiansand i september. Det er Team Gym - da teller alle tre øvelsene sammenlagt og vi har derfor gode muligheter til å oppnå et godt resultat der også. Det skal bli spennende å se hva sommerens treningsøkter bidrar med for å høyne vanskenivået vårt før det, avslutter Lillegrave.

Kommentarer til denne saken