Barnas Turlag skapte bølger

Barnas Turlag: Blide fjes stråler om kapp med solen. Foto: Innsendt

Barnas Turlag: Blide fjes stråler om kapp med solen. Foto: Innsendt

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Barnas Turlag Røyken og Hurum er på kanotur. Åtte fullbesatte kanoer padler både på Røskestadvannet og Langvann.

DEL

Mange blide fjes stråler om kapp med solen. Barna er i alderen fire til ti år, alle er klare for tur, og alle har sine foresatte på slep.

Med åtte fullbesatte kanoer utlånt fra Sætre Speiderforening legger gjengen kursen for Røskestadvannet. Derfra er planen å padle inn mot Langvann.

Etter kort tid er gruppa framme ved demningen, og det oppstår tendenser til kø mens alle venter på hverandre. Derfra blir farkostene båret de 50 meterne opp til demningen ved Langvann.

– Det blåste litt, så vi merket at vi måtte jobbe for å holde kanoene stødig og ikke la dem blåse av gårde, forteller turlederne Maria Tøndel og Svein Saghei.

Barna hjelper ivrig til, og det er mange som ville prøve å padle selv.

Populært turpass

Vel oppe ved Langvann er det tid for drikkepause før gruppa legger ut på vannet igjen. Nå blir det rolig padling langs land.

Et vindstille sted ved vannet gjør nytte som rasteplass, der kanoene blir buksert opp på land. Stormkjøkken, termoser og matpakker kommer fram. Steiner blir kastet i vannet, og ungene får hvert sitt populære turpass med stempel.

Magnus (5) synes først det er litt skummelt med så mange fremmede voksne og barn. Men når han får det ærefulle oppdraget å passe på Turbo, som er maskoten til Barnas Turlag, tar han oppgaven alvorlig. Turbo kan nemlig ikke svømme.

Mer padling

Så snart alle er mette og ungene har løpt fra seg, er det tid for padling igjen. En liten vik og en liten øy blir utforskningsobjekter.

– Så padlet vi en runde på vannet før vi vendte nesa mot demningen igjen, forteller turlederne.

Her blir det igjen behov for muskelbruk når kanoene skal bæres ned til Røskestadvannet igjen. Snart er alle pent plassert i båtene på ny. Det ligger ei flyteøy her, som flytter seg til sør på vannet vinterstid, og tilbake sommerstid.

Vel tilbake hjelper alle voksne til å få kanoene opp på hengeren igjen. Barna er mette på inntrykk og slitne i armer og ben, og det er på tide å ta farvel.

Magnus leverer stolt en tørr Turbo tilbake. Han har bestått oppgaven med glans.

Artikkeltags