Ny rekord for mila?

MANGE: Det var stor deltakelse på Røykenmila i fjor, og arrangørene håper på enda større deltakelse i år. Mila går av stabelen førstkommende søndag.Foto: EDGAR DEHLI

MANGE: Det var stor deltakelse på Røykenmila i fjor, og arrangørene håper på enda større deltakelse i år. Mila går av stabelen førstkommende søndag.Foto: EDGAR DEHLI

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag er det klart for Røykenmila. Arrangøren håper på rekorddeltakelse med start fra Kjekstad gård.

DEL

– Påmeldingen har vært bra både til selve mila og til femkilometeren. I tillegg tror vi det kommer mange som vil delta på årets sterkt forbedrede rebusløype på tre kilometer, sier Røykenmila-general Peter Persson.

Røykenmila ble arrangert for første gang i nåværende form i fjor med stor suksess. Arrangementet gikk med flere hundre tusen kroner i overskudd som er sendt tilbake til gode formål i lokalsamfunnet.

I år som i fjor er det lagt opp til en rekke aktiviteter i startområdet, og det meste er relatert til hele familien.

Oppvisning

Dagen starter klokken 12.00 ved Kjekstad bruk med oppvisning av Røyken NTN Taekwon-Doklubb. Deretter blir det konsert med Røyken pike- og ungdomskor og ny oppvisning ved turnere fra IL ROS. Slemmestad turn kommer med oppvisning.

– I tillegg har vi fått med oss mange som skal ha stand i startområdet. Det er speidere fra Hyggen, ROS Håndball, Røyken og Hurum håndball, diverse sponsorer, historielaget, politiske partier ROS-bokserne for å nevne noe, sier Persson.

AKIMI Slemmestad hjelper til med felles oppvarming før løpene og starter allerede klokken 12.40 – 20 minutter før femkilometeren starter. Selve Røykenmila starter klokken 14.00.

Når alle har kommet seg i mål etter mila, blir det premieutdeling i start/mål-området.

Aktiviteter

Når det gjelder rebusløpet for hele familien, er det Hyggen speidergruppe som gjennomfører dette blant annet med konkurranser med pil og bue, strikkeløp, livlinekast, familiehinderløype og Kims lek.

Småtrolløype

På en av postene tar Røyken O-lag seg av de aller minste som går eller løper Småtroll-løype, mens de større barna går eller løper kjegleorientering.

– Vi leverer også ut startkort som signeres av postmannskapet og fører til at alle barn som gjennomfører får en velfortjent godtepose, forteller Persson.

– Hyggen-speiderne ordner også ansiktsmaling, kanopadling og servere grillmat. IL ROS håndball ordner med Streetball og håndballmål.

Med andre ord: Det er bare å sette av søndagen og bli med på årets store begivenhet i Kjekstadmarka.

Artikkeltags