Gå til sidens hovedinnhold

2 x nordiske mestre

Artikkelen er over 2 år gammel

De tre lokale svømmerne fra Asker svømmeklubb tok tilsammen 11 medaljer under nordisk mesterskap i svømming for masters i Malmø i helgen. Tre av medaljene kom på stafett, mens det tilsammen ble seks sølv og to bronse individuelt.

Mest spennende var 4 x50 fri, der askerjentene i klasse 200 år lå på 2. plass til siste meteren. Ankerkvinne Tina Mjelde (56), som flyttet til Asker fra Bødalen for fire år siden, hadde marginene på sin side da hun slo inn i veggen under vann, og resultatlisten viste at askerdamene var 3 /100 foran det svenske laget som hadde ledet i 199 meter.


Les også: Hurum seilforening best i landet

Dobbeltseier

Askerlaget besto av Linn Krogh Hansen fra Slemmestad, Rannveig Burdahl fra Asker, Tina Mjelde fra Asker og Ieva Trizna som har sommerhus i Sætre.

De samme damene svømte inn til seier på 4 x 50 medley, men her med to sekunders margin foran sølvvinneren i klassen. Her kom også Askers 2. lag med Kristin Guthe, Linn Aker, Randi Larsen og Mette Hustoft på 5 .plass.


Imponerende av Alves

Butterflyspesialisten Rodrigo Alves fra Røyken tok to sølv og en bronse individulet i klassen 35-39 år.

Andreplassen på 50 fly var kun 2 /10-sekund bak vinneren. Dette er lite nå man tar i betraktning at Alves forbedret sin masterspers med nesten ett sekund, og svømte i heatet foran klassevinneren. Alves ar tidligere delattt i EM for Portugal, og er for tiden svømmelærer for barneskolene i Røyken.

Tina Mjelde, som flyttet fra Bødalen til Asker for fire år siden, ble Askers mestvinnende utøver med tilsammen to stafettgull og to individuelle gullmedaljer (400 fri og 200 bryst), samt bronse på 1oo meter bryst i klassen 55-59 år.

Satser mot VM

De øvrige medaljene sto Linn Aker (40-44) fra Åros og Linn Krogh Hansen (45-49) for, på tider som bar preg av at det fortsatt er tidlig i sesongen.

Sesongens høydepunkt er NM i Bergen i mars, samt for noen også VM i Korea til sommeren. Sistnevnte arrangeres i midten av august etter ordinært VM.

De tre lokale askerrepresentantene trener til vanlig i Røykenbadet, samt sporadisk sammen med klubbkameratene i Holmenbadet i Asker.


Kommentarer til denne saken