– Vi vi ha minst 1 000 med i Røykenmila

Stiftelsen for Røykenmila ble etablert sist uke og 7. september arrangerer de Røykenmila. Bak fra venstre: Peter Persson, Amund Rønsåsbjørg fra Sport1, Per Vatn og Jens Haug. Foran sitter leder i IL ROS Sigmund Kjos og markedssjef Terje Iversen i RHA.

Stiftelsen for Røykenmila ble etablert sist uke og 7. september arrangerer de Røykenmila. Bak fra venstre: Peter Persson, Amund Rønsåsbjørg fra Sport1, Per Vatn og Jens Haug. Foran sitter leder i IL ROS Sigmund Kjos og markedssjef Terje Iversen i RHA.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Målet er å få med over 1 000 deltakere på Røykenmila, sier Peter Persson.

DEL

Søndag 7. september blir Røykenmila arrangert. Etter noen år uten, blir Røykenmila nå tatt fram igjen i ny innpakning.

– Vi har etablert en stiftelse som vi kaller Røykens Venner. Stiftelsen skal stå som arrangør av Røykenmila, og vi har et ønske om å engasjere store deler av kommunens befolkning, sier Persson.

Det er Røyken og Hurums Avis sammen med Persson og Per Vatn i irøyken.no som har tatt initiativet. Etter noen formøter, ble nøkkelpersoner samlet tidligere denne uken, og nå er det endelig bestemt at Røykenmila skal arrangeres den 7. september 2014, og deretter hver første søndag i september i årene som kommer.

Folkehelse

Med i stiftelsen er IL ROS, Røyken Lions, Røyken o-lag, Sport1 Røyken i tillegg til initiativtagerne.

– Dette er folkehelse på høyt plan, sier leder i IL ROS, Sigmund Kjos. Han er glad for initiativet og skal sørge for at det blir et stort engasjement for Røykenmila i idrettslagets rekker.

I tiden framover skal de videre forberedelsene gjøres, og det satses på å få med mange lokale sponsorer og frivillige.

– Det blir egen mosjonsklasse i Røykenmila. I tillegg setter vi opp løyper på både tre og fem kilometer, slik at Røykenmila blir for alle, sier Amund Rønsåsbjørg i Sport1 i Røyken.

Det er også planer om å få til en bedriftsstafett der bedrifter kan utfordre hverandre til å bli med.

Det blir start fra et sted i Røyken og løypene vil bli lagt i Kjekstadmarka og området rundt.

Røyken og Hurums Avis kommer til å sørge for god markedsføring i tiden fram mot arrangementet – både på nett (rha.no) og i papirutgaven. Det vil også bli opprettet egen Facebook-side for Røykenmila.

Pløyer tilbake

Alle pengene som kommer inn på arrangementet skal pløyes tilbake til idrett og ungdom.

– Vi danner stiftelsen for å sikre at pengene blir forvaltet til beste for lokalsamfunnet. Vi kommer til å bruke en del av overskuddet til et fond, men ellers vil det bli gitt penger tilbake til idrettslagene og kanskje også til skolene i kommunen. Derfor håper vi folk vil følge ivrig opp om Røykenmila, sier Per Vatn.

Sigmund Kjos sier at inntektene vil komme idrett og ungdom til gode, men legger til at det er vel så viktig hvilken betydning dette arrangementet vil ha for folkehelsa i Røyken.

– I tillegg er det selvfølgelig anledning for alle som bor utenfor Røyken til å delta, sier han.

Første gang Røykenmila ble arrangert var det 500 deltakere og det ble et overskudd på 130 000 kroner, som finansierte ny skatepark ved Midtbygda skole.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken