Spikkestad-sliteren brukte nemlig Vasaloppet som oppkjøringen til klassikeren.

- Jeg prøvde underveis å tenke minst mulig på at jeg skal ut i en ny kraftanstrengelse den tredje helga i mars. I et så langt renn handler det om å bearbeide eventuelle negative tanker som dukker opp underveis. 90-kilometer på ski er ufattelig langt. Jeg var mentalt forberedt på at det kom til å bli tøft. Tyngst var det mellom fem og sju mil. Følte meg faktisk litt piggere da jeg passerte 70-kilometersmerket og det bare var to mil igjen, sa Trond til RHA.

- Det hjalp på humøret at jeg hadde godt feste og det var så bra stemning langs løypa. Det vanket både forfriskninger og oppmuntrende tilrop, sa Nondal.

Positivt overrasket

Den lokale debutanten hadde lest og hørt mye om Vasaloppet-stemningen. 37-åringen ble allikevel positivt overrasket. Det kom folk på snøscooter fra store geografiske områder for å følge verdens største turrenn. De tente bål og sørget for at det var en flott ramme.

Trond måtte jobbe hardt for å holde humøret oppe midtveis i løpet. Jomfruturen mellom Sälen og Mora ble nesten like hard som forventet. Nondal og reisefølget måtte opp midt på natta for å rekke starten. Det var trafikkaos da nesten 16 000 løpere var på tur inn til startområdet. I tillegg kom sjåfører, smørere og de som utgjorde støtteapparatet.

En av Spikkestads fremste milslukere syntes det var spesielt å stå på startstreken sammen med så mange. Det ble full stans da 32 000 ski nesten samtidig skulle forsere en lang og smal bakke.

God tid

- Jeg tror det var en suksessfaktor at jeg tok meg god tid på matstasjonene. Det var befriende å høre speakerstemmen i det fjerne. Da forsto jeg at det ikke var langt igjen. Den gode følelsen etter innkomst ville jeg ikke ha vært foruten. Nå skal jeg få rennet ut av hodet og kroppen. Det handler om å nullstille seg for å være best mulig forberedt til Birken, sa den allsidige karen etter løpet.

Han liker den type utfordringer og synes det er kjekt å ha et treningsmål.