Tidligere i mai sto det en artikkel i RHA, der naprapat Håkon Rønning Kvam etterlyste en pasient som skal få gratis oppfølging med treningsprogram og behandling fram mot Røykenmila den 7. september.

Følg RHA på Facebook.

– Jeg så artikkelen, og tenkte at dette kunne være noe for meg, sier Johansen som til daglig jobber på lensmannskontoret i Røyken og Hurum. Han har alltid drevet med trening, men de siste årene har det vært litt i rykk og napp.

Følg Røykenmila på Facebook.

– Det blir fort kjedelig å trene når du gjør de samme tingene hver gang. Jeg trenger noe som kan inspirere meg til å trene riktig og jevnlig, sier han.

Ble kartlagt

Sist uke møtte han Rønning Kvam og personlig trener Ole-Kristen Jacobsen på treningssenteret Trento i Sætre. Her ble kroppen analysert.

Les også: Vil ha 1 000 med i Røykenmila

– Nå tester vi kroppen for å finne ut hvor svakhetene ligger, hvor han er stiv og så videre. Dette dokumenterer vi, slik at vi kan følge progresjonen framover, forteller Jacobsen.
I ukene framover skal han følge sopp med behandlinger og et treningsprogram som skal følges til punkt og prikke.

– Dette gir motivasjon til å trene, sier hovedpersonen selv som er glad for at han ble plukket ut til «eksperimentet».

Han bekrefter at målet er å løpe den lengste av de tre trimløypene i Røykenmila. Den er en mil lang.

Testøvelser

– Vi kommer til å følge opp med testøvelser en gang i måneden, og da tror jeg vi kommer til å se solid framgang både i kondisjon, spenst og mykhet, sier Jacobsen som med et glimt i øyet spør Johansen om han har spilt mye fotball.

– Ja, det er riktig det, men mest i yngre dager, svarer han.

Det er en kjent sak at fotballspillere ofte har vært slurvete med uttøyning etter trening og kamp og dermed blir ganske stive i kroppen.

Følg med

– Men det skal vi få gjort noe med nå, smiler Jacobsen.

Følger du med i RHA framover, vil du få se hvordan det går med John Ivar Johansen.