Gå til sidens hovedinnhold

Milslukeren i rute

Artikkelen er over 7 år gammel

- Når jeg først har bestemt meg, så skal jeg nok klare dette, sier John Ivar Johansen.

Siden juni har han blitt fulgt opp av naprapat Haakon Rønning Kvam med tanke på å komme i god form til Røykenmila som går den 7. september.

Følg RHA på Facebook

- Jeg har fått en god oppfølging med blant annet behandling av kneet mitt. I tillegg har jeg trent både styrke og kondisjon, forteller han mens han ligger på benken hos Rønning Kvam. Han får hundre prosent oppfølging helt fram til 7. september.

Følg Røykenmila på Facebook.

- John Ivar har fått behandling for et hopperkne. Det er blitt mye bedre og nå går jeg over på behandling av ryggen for å få bort stivhet, forteller han.

God motivasjon

- Det er viktig at alle de små plagene er borte når man skal trene. Da er det også mye lettere å motivere seg for trening, sier naprapaten.

Les også: Snart skal denne mannen løpe en mil

John Ivar skal løpe den lengste løypa under Røykenmila. Den er en mil lang og målet hans er å klare den på under 55 minutter.

- Jeg løp sentrumsløpet i Oslo i april, og da brukte jeg 57 minutter og 17 sekunder. Den 1. Juni løp jeg en testmil fra Sætre og opp til Stikkvannshytta som er en intervallbasert løype. Det ble veldig tøft og det gikk ikke så bra som forventet. Jeg brukte over en time, men må få lov til å skylde litt på kneet, sier han med et smil. Han er ikke i tvil om at han skal klare å gjennomføre Røykenmila på en god måte.

Halvveis

- Jeg kommer til å følge programmet som naprapaten har satt opp for meg sammen med personlig trener Ole-Kristen Jacobsen. Jeg må innrømme at det har vært lit tøft å trene nå på varme feriedager, men jeg har stort sett klart å følge opplegget, forteller han.

Rønning Kvam er også sikker på at dette kommer til å gå bra.

- Når du får bort alle «vondtene», så er det mye lettere å trene. Du yter mye bedre, framholder han.

John Ivar er dermed halvveis i sitt program, og han skal løpe en testmil en av de nærmeste dagene. Da vil ha få en indikasjon på hvor god formen er. Selv er han bestemt:

- Når jeg først har bestemt meg – og i tillegg har gått ut i avisa med det – så skal jeg få dette til.

Så er spørsmålet om det er flere som blir inspirert av dette og jogger seg i gang til deltagelse i Røykenmila 7. september.

Kommentarer til denne saken