Mange krefter har trådt til for å få i gang Røykenmila igjen. Etter noen års pause, går den av stabelen i Røyken 7. september i år.

Følg RHA på Facebook.

– Rygg og Rehab naprapatklinikk i Røyken er en av støttespillerne til arrangementet sammen med mye annet lokalt næringsliv, idrettslag og så videre.

Følg Røykenmila på Facebook.

– Jeg tilbyr meg å hjelpe en av Røykens beboere med å komme i form både med behandlinger og med personlig trener, sier Håkon Rønning Kvam. Han har med seg Ole-Kristen Jacobsen som også er naprapat.

Må melde seg

Er du en av dem som kunne tenke seg et slikt opplegg gratis, er det bare å ta kontakt med Håkon Rønning Kvam. Oppfølgingen er tenkt å gå over tre måneder.

Se Røykenmilas egen hjemmeside her

– Jeg har mange kunder som driver ulik idrett og har lang erfaring med å følge opp med trening og behandling. Hvis noen melder seg, vil vi veilede vedkommende. Først får vi orden på tilstanden og undersøker hvilket treningsgrunnlag velkommende har eller ikke har. Er det stivhet i ledd og muskler, så skal vi løse opp i det ved hjelp av enkle øvelser. Deretter legger vi opp et treningsprogram som er tilpasset personen, sier Rønning Kvam.

Følger opp mange

Han følger opp mange idrettsutøvere, også noen på høyt nivå.

– Man kan gjennomføre mye god trening både i treningsstudio og i naturen. Personen vi nå er ute etter kan gjerne være en mosjonist, men også en som ikke har trent så mye i livet sitt. Her er det muligheter for de aller fleste, sier han.

Les også: Vil ha minst 1 000 med i Røykenmila

Under Røykenmila kommer han til å være til stede i målområdet med et telt hvor han vil tilby behandling til de som kommer inn med såre bein og kramper.

Løp riktig

Rønning Kvam ser mange joggere i Røyken, og ofte har han lyst til å gå bort til dem og korrigere løpestilen.

– Det er svært mange som løper med feil teknikk, slik at de belaster kroppen altfor hardt. Enkel veiledning om hvordan man skal løpe er viktig for å ha godt utbytte av denne type trening. I tillegg er det viktig å velge riktig sko til foten, sier han.

Han forebygger mye skader ved å veilede folk med god løpeteknikk. Det ideelle for de aller fleste er å løpe tre skitt per sekund.

– Jeg har også opplevd å måtte behandle golfspillere som har startet for brått på sesongen. Det er enkle øvelser og teknikker som er viktig for å ta vare på kroppen når man er i aktivitet, forklarer han.

Dermed er et bare å melde seg. Så langt er interessen for Røykenmila stor. Her kan det bli mange om beinet.