- Knall med pallplass i USA

mulighet. Jeg er utrolig glad jeg har fått muligheten til å dra utenlands for å drive med det jeg brenner for, sier ungjenta Ayla Ågren (19) fra Slemmestad.

mulighet. Jeg er utrolig glad jeg har fått muligheten til å dra utenlands for å drive med det jeg brenner for, sier ungjenta Ayla Ågren (19) fra Slemmestad.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter bare halvannen måned i USA, klaffer alt for Slemmestadjenta Ayla Ågren (19). Den unge formelføreren kunne for to uker siden håve inn bronse i sitt tredje løp i Skip Barber Mesterskapet.

DEL

- Jeg har lenge følt at jeg har hatt farten inne. Men det tekniske har vært litt vanskelig å få til, sier Ayla. Denne gangen klaffet alt.

– Under testløpet og første runde følte jeg at kjøringen var på plass, men det gikk likevel ikke så fort som jeg hadde håpet på. Etter en sjekk fant vi en liten feil på bilen. Når denne var fikset gikk alt som det skulle, forteller hun fornøyd.

Dermed var pallplassen et faktum.

FØLG RØYKEN OG HURUMS AVIS PÅ FACEBOOK.

Satser

Ayla har bodd i USA den siste tiden. Hun er den eneste jenta i Skip Barber, og også en av de yngste. Nå er hun tilbake i Norge en uke for å starte på skole.

– Jeg skal studere bedriftsøkonomi på BI vedsiden av bilkjøringen, forteller hun.

– Da kan jeg fokusere på kjøringen, og så trenger jeg bare å møte opp på eksamensdagene.

Ayla har tidligere hatt en glimrende suksess som gokartfører. Nå satser hun stort på formelbil.

– I USA fungerer det slik at vinneren av en serie får stipend til å gå opp en klasse. I dette tilfellet opp til Formel 2000. Det er et langsiktig mål, men absolutt ikke uoppnåelig.

Selvstendig og nysgjerrig

- Jeg trives utrolig godt i USA. Jeg har alltid hatt lyst å dra dit. For en stund tilbake kom jeg i kontakt med en norsk utøver som driver et management der nede. Han hjalp meg med hvilken klasse jeg burde velge, og til slutt endte jeg på Skip Barber. Jeg er utrolig glad jeg har fått muligheten til å dra utenlands for å drive med det jeg brenner for, sier en målbevisst Ayla.

– Jeg har alltid likt å stå på egne bein og å prøve nye ting. Dette er en fantastisk sjanse for meg.

Rask fremgang

Det første løpet Ayla deltok i gikk ikke spesielt bra.

– Jeg hadde noen gode perioder, men det var uvant med formelbilen som førte til et dårlig helhetlig resultat, sa hun i etterkant. Løp nummer to gikk mye bedre. Hun fikk den beste rundetiden i av alle i løpshelgen. Det tekniske ikke var godt nok for å hevde seg på toppen, men det hjalp på selvtilliten.

– Etter det andre løpet følte jeg at jeg var på riktig spor. Det ga meg masse pågangsmot, forklarer hun.
Og et løp etterpå kan Ayla kose seg med en god tredjeplass på Laguna Seca - banen i California.

– Forståelsen for kjøringen begynner å komme. Og det er en utrolig lettelse, sukker hun lettet.

Fornøyd, men ikke ferdig

Selv om Ayla er strålende fornøyd med den raske fremgangen sin, har hun ikke nådd målet. – Nå har jeg klart pallplass. Da er det bare å klatre videre på pallen, ler hun.

Om en uke drar Ayla videre til Frankrike, hvor hun skal testkjøre i Formel Renault. Etter dette skal hun tilbake til USA. I slutten av august skal hun delta i et løp i Mid Ohio.

– Det skjer masse fremover. Skip Barber Mesterskapet avsluttes i starten av desember. Frem til da er det bare å krysse fingrene. Jeg må fortsette treningen, og håpe på at den gode flyten fortsetter, avslutter en optimistisk jente.

Artikkeltags