Gitte er finalen i karate-VM

Åros-jenta Gitte Brunstad er klar for finale i karate-VM.

Åros-jenta Gitte Brunstad er klar for finale i karate-VM.

Artikkelen er over 4 år gammel

Åros-jenta Gitte Brunstad fra Mizuchi karateklubb i Bærum er i finalen i karate-VM i klassen kvinner -68 kilo etter at hun imponert stort.

DEL

Det deltar hele 976 utøvere fra 116 nasjoner i mesterskapet, og det deltar hele 49 utøvere i klassen til Gitte Brunstad slik at dette er kjempeprestasjon, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund .

Følg RHA på Facebook.

Gitte Brunstad  møter Alizee Agier fra Frankrike i finalen på lørdag klokken 17:10 som sendes på TV i Europa. Den franske jenta er en tøff fighter med mange sterke plasseringer i år. Men  Gitte Brunstad har den mest vinnende  karateutøver i verden Wayne Otto som landslagstrener og har en reel mulighet. Norge har ikke vunnet VM-gull side 1992 hvor Stein Rønning vant i Mexico City slik at det vil bli en kjempeprestasjon hvis Gitte Brunstad vinner.

Minst sølv

Gitte er sikret VM-sølv, Norge har ikke vunnet VM-medalje for seniorer  siden Jørn Ove Hansen vant VM-sølv i Granada i 1992. Den gangen tapte han finalen mot Wayne Otto fra England som nå er landslagstrener for Norge. 

Gitte møtte Telma Frimannsdottir fra Island i første kamp og vant kampen 3-0. I neste kamp møtte hun Lucie Veihova fra Tsjekkoslovakia og vant kampen 2-0. I kvartfinalen  møtte hun Ayse Abat fra Finland og vant kampen 5-1. I semifinalen møtte hun den tøffe Merve Coban fra Tyrkia, men Gitte var tøffere og vant 4-1.

Lagkamp

Maria B. Roll fra Mizuchi karate klubb skal konkurrere på torsdag klokken 09:00 i klassen kvinner -61 kilo. Hun skal møte Ecuador i første kamp. Bettina Alstadsæther skal også konkurrere på torsdag og møter Frankrike i sin første kamp i klassen kvinner -55 kilo klokken 10:00.

På fredag skal jentene gå lagkamp og møte Peru i første runde.

Artikkeltags