Her får du effektiv eldretrening

GLADE: Så glade blir vi etter en Sporty time, sier Ingrid Abusdal, Jorunn Hagen, Ingeborg Hoel, Jenny Hauge, Siri Blesvik, Astrid Iversen og Berit Johansen.Foto: Innsendt

GLADE: Så glade blir vi etter en Sporty time, sier Ingrid Abusdal, Jorunn Hagen, Ingeborg Hoel, Jenny Hauge, Siri Blesvik, Astrid Iversen og Berit Johansen.Foto: Innsendt

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Nytt av året er at vi tilbyr en egen treningsgruppe for de godt voksne, nemlig Sporty Senior!

DEL

Det sier Hege Anett Årthun fra Sporty Trening, som har mange års erfaring med seniorgrupper.

Sporty Trening på Spikkestad har tilbudt trening til lokalbefolkningen i to år. Treningen for seniorer er en treningstime med fokus på bevegelse, balanse og enkel funksjonell styrketrening, og treningen passer for både kvinner og menn.

– Det å møte andre med samme intensjon, bevege kroppen sin til fengende musikk, gjøre balanse- og styrketrening med veiledning, og ikke minst ha det gøy sammen med andre, gjør noe med hele kroppen – både fysisk, psykisk og ikke minst sosialt, sier gruppelederen.

– Mange har kanskje tenkt tanken siden de ble pensjonister at de nå skal starte med en eller annen form for trening. Så

blir ofte dørstokkmila lang å gå alene. På treningen møter man gamle kjente, det er en uhøytidelig stemning, og man gjør det man orker, så godt man kan, sier hun.

God effekt

– Effekten av fysisk aktivitet er like god hos eldre som hos yngre. Trening øker muskelstyrken også hos de eldre, og dette kan gi økt balanseevne, forebygge fall og gi økt livskvalitet. En stor internasjonal studie undersøkte effekten av fysisk aktivitet og trening på eldres helse og funksjon. Resultatene viste at trening hadde gunstig effekt på gangfunksjonen og ga redusert uførhet, sier Årthun.

Plass til flere

– Fordi vi vet nytten av fysisk aktivitet for eldre, ønsker vi nå å få med oss enda flere seniorer. Gruppen består nå av åtte blide damer fra både Midtbygda, Hyggen og Spikkestad.

Sporty Trening er lokalisert på Spikkestad har i litt over to år hatt tilbud om diverse treningsgrupper. Sporty eies og drives av Guro Kristine Raastad og Hege Anett Årthun, og visjonen er å tilby folk trening i uformelle omgivelser, enkel og effektiv trening med mye glede, ledet av instruktører med kompetanse, erfaring, kurs og utdanning fra Norges idrettshøgskole.

– Vi har et drivhus tilgjengelig hvor vi kjører flere gruppetimer, og i vår-sommer-høstsesongen tilbys gruppene utendørs blant annet ved Spikkestad barneskole. I tillegg har vi et treningsrom hvor vi har noen innendørs grupper spesielt i vinterhalvåret, sier Årthun.

Artikkeltags