Godt levert av Maria Skogly på landsskytterstevnet

SATSER: Maria Skogli flytter til Meråker for å kombinere skyttersatsing og videre utdanning.

SATSER: Maria Skogli flytter til Meråker for å kombinere skyttersatsing og videre utdanning.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Maria Skogly har til tross for sin unge alder gjort det bra i flere landsskytterstevner. Hun kunne også reise heim fra årets skytterfest med en topplassering ettersom det ble tiendeplass på baneskytingen.

DEL

– Jeg er godt fornøyd med å bli topp ti når det er så jevnt som det som er tilfelle her i Landsskytterstevnet, sa Maria som har skutt jevnt bra i hele år.

Det var derfor ingen stor overraskelse at hun klarte å prikke inn toppformen til LSS. 16-åringen fikk i likhet med de fleste andre erfare at det er alt annet enn lett å få tatt ut potensialet i årets viktigste stevne. Det er helt annet forventningspress i Landsskytterstevnet enn det er i de mindre stevnene.

– Det er først og fremst god læring for unge skyttere å få mulighet til å være med her. Kort og godt kjenne på det trøkket som det er i LSS. De aller fleste sliter med å komme opp i de poengsummene som de oppnår på mindre stevner. Mange er preget av stundens alvor når de legger seg ned på standplass og ser TV-kameraene gå fram og tilbake. Det kan være like vanskelig for en femteklassing som rekrutt å takle det, sier Roy Skogli.

Les også: Bryhn reiste seg i finalen

Flytter til Meråker

Han er pappa til Maria Skogly og er en av flere som er veldig ivrig i det lokale skytterlaget. Datteren tar i disse dager fatt på en ny epoke både i skole og idrettssammenheng ettersom hun flytter til Meråker og begynner på skytterlinjen på idrettsgymnaset der.

Maria bestemte seg mer eller mindre for ett års tid siden for at hun skulle flytte på seg. Det var i etterkant av at hun hadde vært på noen dagers hospitering at den endelige avgjørelsen ble tatt.

Les også: – Kjempeskyting

Gleder seg

– Jeg gleder meg til å få skyting på timeplanen. Jeg ser fram til å få muligheten til å bruke mer tid på skyttersporten fremover, sa den lokale eldre-rekrutten som vet hva som venter når hun sender flyttelasset til de norsk-svenske grensetraktene. For hun har som nevnt vært der både på skytterskole og hospitering. Fire dager i uka er det skyting i skoletiden i en stor og moderne skytterhall. Elevene har også tilgang til de samme fasilitetene på kveldstid.

Les også:

Færre lokale stevner

Maria kommer fortsatt til å satse på skyting i DFS-regi (Det Frivillige Skyttervesen) Men det vil også bli mye innendørsskyting når hun om kort tid slutter seg til opplegget ved skytterlinjen ved Meråker videregående. Hun vil nok bli mindre å se på lokale stevner fremover i en periode. Men både hun og det faderlige opphavet regner med at Maria vil dukke opp på de største stevnene. Det årlige ungdomsstevnet i Kongsberg-traktene i september har de tenkt at hun skal få med seg selv om det innebærer at hun må sette seg på flyet.

Artikkeltags