Bryhn tok VM-gull i skyting: - Kjempet på hvert eneste skudd

GULLGUTT: Ole-Kristian Bryhn var på det norske laget som gikk helt til topps i VM natt til onsdag. Her fra en tidligere konkurranse.

GULLGUTT: Ole-Kristian Bryhn var på det norske laget som gikk helt til topps i VM natt til onsdag. Her fra en tidligere konkurranse. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Røykenbøringen Ole-Kristian Bryhn (29) og lagkameratene traff blink i Sør-Korea.

DEL

(Drammens Tidende) SØR-KOREA: Sammen med Odd Arne Brekne og Kim André Aanestad Lund, vant Ole-Kristian Bryhn gull i lagkonkurransen i skyting under VM i Sør-Korea natt til onsdag.

På 300 meter standardrifle tok Norge 1722 poeng totalt og vant med elleve poeng ned til Sør-Korea på 2.-plass. Sveits på bronseplass var tre poeng bak sørkoreanerne.

Individuelt endte Bryhn på 13. plass, mens lagkameratene Brekne og Aanestad Lund havnet på henholdsvis 3. plass og 9. plass.

- Vi er veldig fornøyde med å kunne forsvare gullet fra fire år siden. Det var tøffe forhold i dag, men vi kjempet på hvert eneste skudd og fikk betalt for det til slutt, skriver Bryhn i en tekstmelding til Drammens Tidende.

Odd Arne Breknes plassering betyr at Norge også sikret seg en bronsemedalje i sørkoreanske Changwon.

Han havnet fire poeng bak vinneren Aleksi Leppa fra Finland og hadde samme poengsum som Sveriges Karl Olsson på 2. plass.

Brekne var åtte innertiere unna sølvet, men samtidig tre innertiere foran Sør-Koreas Choi Young-jeon på 4. plass.

Sina Oleana Busk havnet på 9. plass på 300 meter helmatch for kvinner med 1146 poeng. Gullet gikk til Tysklands Lisa Müller med 1161 poeng.

Nå ser Ole-Kristian Bryhn fram til fredagens konkurranse, som er helmatch - 3x40 skudd.

- Der fikk vi bronse i forrige VM. Har alle dagen kan vi være med å kjempe om gullet i den øvelsen også.

LES OGSÅ: Bryhn skuffet over forbundet: – Uenig i satsingen

Artikkeltags