Kjempet om seieren blant de beste

I TOPPEN: Maria Engen Skogli hadde god grunn til å være fornøyd med den flotte tredjeplassen i Landsskytterstevnet.

I TOPPEN: Maria Engen Skogli hadde god grunn til å være fornøyd med den flotte tredjeplassen i Landsskytterstevnet.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Maria Engen Skogly (14) har gjort det bra på de fleste stevnene hun har deltatt i denne sesongen.

DEL

Bødalen-jenta hentet også fram sitt best da det gjaldt som mest i Landsskytterstevnet. Hun klinket til med fullt hus både på den innledende feltskytingen og i finalen. Det førte til at skyttertalentet var i posisjon til å kjempe om seieren i den eldste rekruttklassen. Maria måtte ut i to omskytinger. Hun fulgte opp med å fylle både den første og andre omskytingen da vinneren skulle kåres. Røyken og Hurum-talentet mistet to innertreff på den siste skytingen. Det ble avgjørende for at det ble tredjeplass og bronse i stedet for gull. Hun var allikevel kjempefornøyd med prestasjonen og plasseringen.

– Jeg var klar over at jeg mest sannsynlig måtte fylle på den innledende skytingen for å ha noen som helst forhåpninger om å være i nærheten av pallen. Jeg vet av erfaring at det er mange som bruker å skyte bra i Landsskytterstevnet. Slik var det også denne gangen, sa Maria etter at medaljen var i boks. Hun hadde før avreise forhåpninger om at det skulle bli minst en finale. Det ble to ettersom hun skjøt 250 poeng og fullt hus på innledende i stevnet som samlet over 5000 skyttere.

Maria Engen Skogly fikk gevær på sjuårsdagen og begynte å skyte aktivt to år senere. Hun har en sju år eldre bror som har gjort det bra og fortsatt er aktiv. Vegard har også oppnådd flere bra plasseringer i Landsskytterstevnet-sammenheng. De fleste helgene går med til skytterstevner. Hun synes det er spennende og kjekt å konkurrere.

– Men det er kanskje det gode og inkluderende miljøet som gjør det mest interessante å bruke tid på dette, sa jenta som endte på en 43. plass under baneskytingen. Det var også en bra prestasjon ettersom det var flere hundre i klassen.

Artikkeltags